Matrix

88%

Komentáře a recenze 90

Dle počtu bodů
wiecej
1 452 bodů
10
Dokážete si představit, že svět, který známe není skutečný a je to jen počítačový program? Dokonalé sci-fi, které nejde popsat, to se musí vidět.
hroufie
1 416 bodů
9.5
Revoluční snímek! Posunul filmovou technologii zase o něco dopředu. Doporučuji shlédnout v Blu-ray kvalitě.
padre
padre
1 288 bodů
10
Vizuální orgie spolu s promyšleným a ve své době velmi originálním příběhem a dokonalým soundtrackem. Jedno z mála kyberpunkových děl vůbec. "Bratry" Wachovské budu za tenhle film milovat, i kdyby natočili film o kydání hnoje. Srdcová záležitost.
jvempire
jvempire
1 208 bodů
6.5
Akční a efektově povedené sci-fi, které mě ale nijak neoslovilo.
Angelus
Angelus
928 bodů
10
Matrix prostě nemá jedinou chybu. Tento film posunul žánr sci-fi o hodně dopředu a jen těžko ho něco může překonat.
voleman
voleman
927 bodů
10
Matrix je podle mého soudu jednou z nejlepších a nejrevolučnějších sci-fi jaké kdy bylo natočeno. Je tady velmi kvalitní příběh, revoluční triky, které ani po skoro patnácti letech nezestárli a hlavně vynikající režie. Právě různé režisérské nápady přidávají tomuhle filmu na kvalitě. Není to jen skvělá sci-fi, ale celkově krásně natočený film, kterému k dokonalosti nic nechybí. Také dobře vybraní herci včetně Keanu Reevese jsou opravdu kvalitní. Hudba se za tu dobu také stala legendární a také k ní rozhodně výhrady nemám. Matrix je opravdovou kultovní filmovou legendou, a to zcela zaslouženě. 100%
sugi
752 bodů
10
... film , který má nadčasový děj , výborné zpracování , skvělé herecké výkony musí zaujmout i po tolika letech ...
Ethan Hunt
Ethan Hunt
620 bodů
10
Otec sci-fi, kostýmů, nových myšlenek a ještě uznávaný filozofy. Nic víc psát není potřeba každý ví čím vyniká tento skvost. Neo: Lžíce tu není.
TomSti
TomSti
583 bodů
10
Přelomový film, vizuálně dokonalý, nadčasový příběh, prostě správně načasovaná bomba.
Zajda.
Zajda.
548 bodů
10
Matrix je prostě Matrix. Je to film, který navždy změnil filmový průmysl a film, který navždy zůstane legendárním. Ať už je to perfektní vizuál, dechberoucí akce, nestárnoucí efekty, perfektně vybudovaná atmosféra, parádní herecké výkony, úžasný scénář nebo skvělá režie. Prostě vše je na samotném vrcholu dané kategorie, Tohle je jednoduše jeden z nejlepších filmů, které jsem kdy viděl.