Profilový obrázek

Zajda.

Jan Zajíc
548

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Vysočina, Jihlava, Česká republika



    Na nože: Glass Onion
    Na nože: Glass Onion (2022)
    8
    Rian Johnson umí. Od první minuty jsem byl zaháčkován a s radostí jsem sledoval, jak příběh půjde dál. Ten je tentokrát předvídatelnější než minule, ale díky hravému způsobu vyprávění nenudí. Všichni herci si to neskutečně dávají a po technické stránce se filmu také nedá moc vytknout. Každopádně finále to celé hrozně podkopává. Působí to, jakoby tvůrci nevěděli kudy dál a jen zvolilu tu nejlínější cestu ven. Je to hrozně nedotažený a ten zajímavý a nápaditý detektivní příběh předchozích dvou hodin tak nějak vyšumí do prázda a to je prostě škoda.
    Top Gun: Maverick
    Top Gun: Maverick (2022)
    10
    Wow, tak takovouhle pecku jsem fakt nečekal. První Top Gun mám velmi rád, ale tohle je úplně jinde! Jasně, příběh je extrémně jednoduchý a ve většině dějových obloucích předvídatelný, ale koho to štve, když vás film naprosto uhrane. Celý herecký ansámbl v čele s klasicky výborným Tomem Cruisem odvádí skvělou práci a jsem strašně rád, že Miles Teller po dlouhé době dostal skvělou roli ve skvělém filmu. Dramatická linka je pak překvapivě velmi silná, uvěřitelná a i když víte, jak to nakonec bude, stejně vás ve finále zahřeje u srdíčka. Každá akční scéna je úžasná, napínavá a hlavně výborně natočená. K tomu pak ještě přičtěte fenomenální soundtrack, perfektní balanc mezi odlehčeností a vážností, příjemnou romanci se sexy Jennifer Connelly, úsměv vykouzlující odkazování na jedničku a máte film roku! 10/10
    The Batman
    The Batman (2022)
    9
    Precizní po všech stránkách. The Batman je spíš než klasická komiksovka atmosférická detektivka, která ukazuje, jak moc realisticky může být komiksový film pojat - přirovnání k filmu Sedm je určitě na místě. Pattinson si mě získal hned v jeho první scéně a každou scénu jsem hltal víc a víc. Všichni ostatní herci odvádí taky naprosto úžasnou práci. Zoë Kravitz pro mě překonala zdánlivě nepřekonatelnou Michelle Pfeiffer a Farrelův Penguin je taky naprosto úžasnej. Giacchinův soundtrack je perfektní, hlavně teda Batmanův motiv, který vždy navodí správnou atmosféru scény. Velká chvála pak patří Fraserovi, protože jeho záběrování je jednodušše vynikající. Nakonec jen nutno podotknout, že akčních scén sice není moc, ale když už nějaká je, tak je naprosto kulervoucí a surová. Matt Reeves je prostě bůh, protože film, ve kterým je tolik témat a postav, by takhle dobře dohromady nedal jen tak někdo.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+13

    Oblíbení tvůrci