Rituál

75%
Rituál
Policejní seržant Howie (Edward Woodward) odjede na odlehlý skotský ostrov vyšetřovat záhadné zmizení mladé dívky.Velmi brzy se ukáže, že místní venkovská komunita, vedená podivínem Lordem Summerislem (v jedinečném podání legendárního Christophera Leea) není tím, čím by se mohla zdát na první pohled. Detektiv, silně věřící křesťan, v ní totiž odhalí tajuplnou společnost prostopášníků a pohanů. Dokáže Howie zabránit podivuhodné sektě v tom, aby přinesla oběť nejvyšší dříve, než se jí stane on sám v rámci hrůzostrašného Rituálu, s nímž je spojena? Britt Ekland, Diane Cilento a Ingrid Pitt jsou hlavními představiteli tohoto provokativního a šokujícího díla scénáristy Anthony Shaffera, které fanoušci i kritici po celém světě považují za skutečnou kultovní klasiku a moderní hororové mistrovské dílo. (oficiální text distributora)



xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Místo šílených feministek jsou tu šílení pohani. Udělal jsem chybu, že jsem prvně viděl novou verzi - ale v podstatě by to tolik nezměnilo. The Wicker Man je slušný film na jedno zkouknutí, ze kterého šlo vyždímat mnohem víc.
Fingon
16 886 bodů
8
70% Nijak úžasný film s několika zajímavými rituály (partenogeneze prostřednictvím skákání přes oheň) a hudbou, která mě - zase - místy poněkud iritovala.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Každý, kdo o tomhle filmu někdy slyšel ví, že má super konec. To jak k němu dospěje je ovšem otázka do diskuse. Film existuje ve dvou verzích, přičemž ta kratší je paradoxně ta oblíbenější. Film je typickým snímkem své doby, je v něm řada zajímavých momentů a odkazů na hipíky a všelijaké volnomyšlenkářské spolky.

Dodatečné informace

Původní název:
The Wicker Man (více)
  • Velká Británie Rituál
  • Velká Británie The Wicker Man
Premiéra v ČR:
8. 1. 2024
Země původu:
Velká Británie
Čeština:
Rituál je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch