Vinnetou

81%
Vinnetou

Rozlehlou prérií amerického Západu duní výbuchy dynamitových náloží. Napříč územím indiánského kmene Apačů Mescallerů se staví dráha pro "železného oře". Porušením smlouvy s indiány chce dobrodruh Santer ušetřit peníze, které do stavby železnice vložila společnost Great Western. Neváhá se spojit s Kiowy, odvěkými nepřáteli Apačů. Cestu mu však zkříží mladý inženýr, přezdívaný Old Shatterhand, který byl vyslán, aby dohlédnul na dodržení původních plánů. Není však již příliš pozdě?




Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Nejsem úplným fanouškem Winnetou, ale pořád je to o level dva lepším, než se samotným Old Shatterhandem, či dokonce nějaké napodobeniny typu Old Surehand a jiné zvěrstva. Spojení indiána s mirkodušínským bělochem prostě fungovalo nejlépe. Poklad na stříbrném jezeře mám ale například raději.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
10
Nečekaný obrovský úspěch snímku 'Poklad na stříbrném jezeře' přivedl tvůrce k myšlence vrátit hrdiny stvořené spisovatelem Karlem Mayem na plátna kin. A když už, tak by bylo velice vkusné odvyprávět příběh zcela od začátku. Seznámíme se tedy s Klekí-petrou, bílým učitelem Apačů, s Vinnetouovým otcem Inču-čunou a sestrou Nšo-či. Dozvíme se že Old Shatterhand je vlastně inženýr a stavitel železnice a uvidíme, jak se Vinnetou a Old Shatterhand stali bratry. No a s dalšími postavami spjaté a neodmyslitelné s touto dobrodružnou indiánkou. Naplánované byli celkem tři díly a toto je pochopitelně ten první. Natočen byl se stejnou precizností a respektem k prvnímu snímku. Nádherné scenérie pohoří, skal, jezer a vodopádů vytvářejí doslova pastvu pro oči. Byť má scénář s románem pramálo společného, je napsán velice dobře. Plynulé vyprávění, napětí a určitá exotika divokého západu dává snímku nezaměnitelné kouzlo. A tak se i tento německý indiánský počin stal stále vyhledávanou klasikou.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Těžko říct, jestli starý Vinnetou něco řekne i současné mladé generaci, nicméně pro mě jsou první čtyři Mayovky srdcovou záležitostí. "Zůstali jsme sami, můj bratře."

Dodatečné informace

Původní název:
Winnetou - 1. Teil (více)
  • Itálie Vinnetou
  • Itálie Winnetou - 1. Teil
  • Itálie Winnetou I
Premiéra v ČR:
5. 3. 1965
Země původu:
Itálie, Německo, Jugoslávie
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Vinnetou


Podobné