Poklad na Stříbrném jezeře

82%
Poklad na Stříbrném jezeře
Poklad na Stříbrném jezeře byl natočen jako úplně první film z celé série oblíbených Mayovek. Příběh se točí kolem legendárního pokladu skrytého u břehů tajemného Stříbrného jezera. Hlavními hrdiny jsou statečný a čestný Old Shatterhand a jeho neoddělitelný přítel a pokrevní bratr indiánský náčelník Winnetou. Společně se vydávají na nebezpečnou cestu, aby poklad našli před bandou nemilosrdných banditů, kteří se nezastaví před ničím, aby se k němu dostali první.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Poklad na stříbrném jezeře je pro mě nejoblíbenějším filmem s Vinnetouem a Old Shatterhandem. Jako dítě jsem film miloval, postupně jsem k němu zaujal střízlivější pohled. Je to nestárnoucí klasika, kterou je třeba ocenit. Další příběhy této dvojice pokračovaly ve vysoké dobrodružné kvalitě.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
10
Pokus německého štábu natočit indiánku dle věhlasného Karla Maye vyšel na výbornou. Dobrodružný příběh o dvou strážcích pořádku a hlavně míru byl ve své době v kinech hojně navštěvován. Aby ne, když se jednalo o dvojici indiána, náčelníka Apačů a železničního stavitele, pro mnohé s kouzelnou puškou. Ono kouzlo bylo i v příběhu a i ve vizualitě celého ztvárnění. Nádherné scenérie dodávali všemu ohromné kouzlo, i když to nebylo ve světě westernů nic nového. Indiánská kultura, výborné dialogy, bojové scény i humor. Každá z postav má svůj specifický charakter a tak i svoje pevné místo. Kouzlo nechtěného se pro někoho vytvořilo nečekaně, ale jak se říká, byla to trefa do černého. Snímek se stal nezpochybnitelnou klasikou, která přitahuje diváky i po mnoha letech.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Můj nejoblíbenější May. Možná to je tím, že tenhle díl je narozdíl od zbylých tří krásně optimistický. Navíc má Schimanskeho a Plitvická jezera.

Dodatečné informace

Původní název:
Der Schatz im Silbersee (více)
  • Německo Poklad na Stříbrném jezeře
  • Německo Der Schatz im Silbersee
  • Německo Poklad na Striebornom jazere
  • Německo Treasure of Silver Lake
Premiéra v ČR:
22. 5. 1964
Země původu:
Německo, Francie, Jugoslávie
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Poklad na Stříbrném jezeře


Podobné