Vinnetou

81%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Nejsem úplným fanouškem Winnetou, ale pořád je to o level dva lepším, než se samotným Old Shatterhandem, či dokonce nějaké napodobeniny typu Old Surehand a jiné zvěrstva. Spojení indiána s mirkodušínským bělochem prostě fungovalo nejlépe. Poklad na stříbrném jezeře mám ale například raději.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
10
Nečekaný obrovský úspěch snímku 'Poklad na stříbrném jezeře' přivedl tvůrce k myšlence vrátit hrdiny stvořené spisovatelem Karlem Mayem na plátna kin. A když už, tak by bylo velice vkusné odvyprávět příběh zcela od začátku. Seznámíme se tedy s Klekí-petrou, bílým učitelem Apačů, s Vinnetouovým otcem Inču-čunou a sestrou Nšo-či. Dozvíme se že Old Shatterhand je vlastně inženýr a stavitel železnice a uvidíme, jak se Vinnetou a Old Shatterhand stali bratry. No a s dalšími postavami spjaté a neodmyslitelné s touto dobrodružnou indiánkou. Naplánované byli celkem tři díly a toto je pochopitelně ten první. Natočen byl se stejnou precizností a respektem k prvnímu snímku. Nádherné scenérie pohoří, skal, jezer a vodopádů vytvářejí doslova pastvu pro oči. Byť má scénář s románem pramálo společného, je napsán velice dobře. Plynulé vyprávění, napětí a určitá exotika divokého západu dává snímku nezaměnitelné kouzlo. A tak se i tento německý indiánský počin stal stále vyhledávanou klasikou.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Těžko říct, jestli starý Vinnetou něco řekne i současné mladé generaci, nicméně pro mě jsou první čtyři Mayovky srdcovou záležitostí. "Zůstali jsme sami, můj bratře."
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3
Jelikož takové filmy nežeru, tudíž za klasiku.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
10
Vinnetou je jednoducho westernová legenda ,ktorá dokázala k sebe privábiť aj odporcov východneho westernu minulého storočia ,takže na jeho kvalite asi fakt niečo bude. Len keby aj tie knihy boli tak záživné ako tie filmy...
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Spolu s Pokladem na Stříbrném jezeře se jedná o nejlepší adaptaci románů Karla Maye. Aneb, když se sejde ten samý tým, nemůže vzejít nic špatného. Všechny dobré atributy, které měl PnSj jsou zde. Tento film opět dokázal nevídané a i po letech je stále živý a má něco do sebe.
limeta
limeta
5 179 bodů
7.5
Bijak, na kterém jsme vyrostli. Je to proste klasika a nemuzu si pomoct, tohle je film, ktery mely videt vsechny deti. Ta cestna, statecna, spravna dvojice by mela byt vzor pro prcky i v dnesni dobe. A ze to byli fesaci se neda uprit ani po takove dobe.
miza
miza
2 336 bodů
9.5
Jó to krásné dětství a kouzelné vesnické kino.Tahle mi to zůstane v paměti s tímto a dalšími díly náčelníka apačů.
siginho
siginho
649 bodů
7
Pamatuju si když jsem ještě malej prcek byl na tom v kině. Seděl jsem tátovi na krku celé 2 hodiny a kino bylo nasračky plné!! Je to klasika , která je vyšperkovaná po všech stránkách. Nevím koilk si na tom dal práce režisér a ostatní ansábl kolem , ale je to super práce.
Kašpárek
Kašpárek
507 bodů
8.5
Mě osobně se tento díl společně s Rudým gentlemanem ze série Vinnetuovek líbil nejvíce. Možná, že je mi úplně nejbližší. I po těch letech má film výborný spád a Center je skvělý záporák :-D