Anonym hrozil bombovými útoky při promítání Expendables 2

Anonym hrozil bombovými útoky při promítání Expendables 2
Expendables: Postradatelní 2
Pátek 17. srpna se stal pro Carmike, provozovatele 236 kin po celé Americe, příslovečným hledáním jehly v kupce sena. Anonym, který se označil za prodavače vstupenek v jednom z kin, oznámil vedení hrozbu výbuchu bez udání podrobností - až na jednu: "Hrozba je mířená proti promítání filmu Expendables: Postradatelní 2," řekl reportérům NBC mluvčí společnosti Terrell Mayton.
Telefonát vzbudil poplach po celé zemi a policie začala promptně uzavírat a prohledávat všechna
Jason Statham
Expendables: Postradatelní 2
kina. Stále ještě nezhojené rány z tragédie na premiéře filmu Temný rytíř povstal, při které bylo zabito 12 lidí a dalších 58 zraněno, přidaly k ohlášení obavy z napodobení auroského masakru.
Naštěstí se ukázalo, že inspirace ozbrojeným útočníkem z 20. července nebyla doslovná, šlo spíše o dráždění napjatých nervů bezpečnostních složek. "Dostáváme spoustu e-mailů a telefonátů ohlašujících bezpečnou situaci," sdělil dále Mayton. K večeru se ukázalo, že šlo s definitivní platností o planý poplach. 
Útok maskovaného střelce, se kterým bude poslední Temný rytíř už navždy spojen, tak ale možná odstartoval vlnu "kinoterorismu", která ještě dlouho nedá provozovatelům kin spát.