Maskovaný střelec zabil na premiéře Temného rytíře 12 lidí

Maskovaný střelec zabil na premiéře Temného rytíře 12 lidí
Řádění maskovaného útočníka v kině Cinema 16 v Denveru má už nyní na svědomí 12 životů, další lidé jsou ale v kritickém stavu. Podle stanice NBC vtrhl muž do sálu nouzovým východem. Většina diváků se domnívala, že jde show v rámci půlnoční premiéry. Podle svědků odjistil muž granáty se slzným plynem a začal pálit náhodně do plného sálu a propracovávat si cestu po schodech nahoru. Čtyři lidé byli na místě mrtví, další podlehli zraněním v nemocnicích.
"Vtrhl do dvěří a hodil na zem pár věcí, ze kterých se začalo kouřit. Všichni jsme si mysleli, že je to nějaká show. Pak ale sáhl za záda pro brokovnici a začal střílet do lidí. Všichni se začali krčit nebo utíkat pryč. Pálil náhodně, nedávalo to vůbec smysl," uvedl jeden ze svědků masakru.
NBC uvádí, že 59 lidí bylo postřeleno nebo přiotráveno slzným plynem. V publiku bylo i mnoho dětí, nejmladší zraněné jsou 3 měsíce.
Útočníka zadržela policie a prohledává nákupní centrum i jeho dům kvůli možným výbušninám.
Šílené řádění již začíná mít nejrůznější dohry. V Paříži byla zrušena oficiální premiéra filmu, které se měli účastnit i herci. Trailer na Gangster Squad (2012), v němž několik padouchů projde plátnem a střílí do publika, je z logických důvodů stahován z kin a osud filmu je nejistý. A Warneři (z úcty k obětem) tento víkend nebudou informovat o tom, kolik Batman vydělal.