TV sledovanost: Seriálová Iveta marně hledá konkurenci. Prima si připsala další propadák

TV sledovanost: Seriálová Iveta marně hledá konkurenci. Prima si připsala další propadák
Iveta | Voyo
Situace oproti minulým měsícům se nám vlastně hezky obrátila. Zatímco zpočátku roku vládla sobotní a nedělní sledovanosti s hity Peče celá země a Smysl pro tumor neohroženě Česká televize, aktuálně její štafetu převzala Nova, jež ve víkendových slotech marně hledá vyzyvatele a rozprášila veškerou konkurenci. To samé se dá říci i o pondělí, kdy neporazitelní Specialisté sestřelili další primáckou naději. Pojďme si však největší vítěze a poražené uplynulého týdne projet trochu detailněji.
Iveta
Iveta
Iveta
66%
Nedělní vítěz asi nikoho příliš nepřekvapí. Seriálová Iveta i po druhé epizodě naplňuje předpoklady televizního hitu a od minulého týdne klesla jen minimálně. 917 tisíc diváků bez sebemenší námahy stačilo na pozici nejsledovanějšího pořadu večera i celého dne a seriál zvítězil ve všech hlavních věkových kategoriích. Konkurence se na úspěch kousku, který už je přitom dva roky k vidění na platformě Voyo, vůbec nechytala a druhým nejsledovanějším titulem dne byla repríza Kriminálky Anděl.
Až na třetím místě se krčí sci-fi od České televize To se vysvětlí, soudruzi!, která už baví pouhých 439 tisíc diváků. Výrazně hůř ovšem dopadla novinka Vytoč mého agenta od Primy, jejíž sledovanost každým týdnem klesá. Třetí epizodu už sledovalo jen 247 tisíc diváků. Seriál tak po minulém obřím propadu jen prohlubuje mizérii a stává se definitivně jarním primáckým propadákem. A bohužel ne jediným.
Seriál Iveta: Co bylo ve skutečnosti jinak?
Superlov
Superlov
Superlov
76%
Sobotě totiž stále bez problémů vládne Ondřej Sokol a soutěžní pořad Superlov. Zábavná vědomostní hra a boj s lovci totiž diváky stále nepřestává bavit a udržuje si svou stabilní sledovanost. Tentokrát se rozhodlo prověřit své znalosti 833 tisíc fanoušků. Nejedná se o tak velkou nadvládu jako v případě show Peče celá země, jež v sobotu lákala pravidelně okolo 1,2 milionu fanoušků, i přesto si ale na Nově nemají na co stěžovat. Obzvláště, když konkurence na ně hledí z uctivé dálky. Zázraky přírody sice mají svou stabilní skupinu příznivců, se solidními 691 tisíci diváky ale Superlov neohrožují. Další debakl televize Prima, kulinářská soutěž Česko na grilu, pak stále moc kuchtíků neláká. Sledovanost se tentokrát zastavila na 185 tisících, což je na čas v sobotním prime timu opravdu žalostný výsledek. A to hodlá stanice v tomto slotu grilovat ještě několik dalších dílů.
Superlov
Superlov | TV Nova
Polda
Polda
Polda
61%
Než se ovšem přesuneme ke třetímu primáckému fiasku, pojďme si připomenout také jednoho z tahounů této stanice. Kromě nestárnoucí jistoty jménem Zoo totiž Primě aktuálně zachraňuje čísla hlavně poslední série Poldy. Ta si opět připsala přes milion diváků a stala se nejsledovanějším pořadem středečního dne. Drsný vyšetřovatel navíc definitivně ustál minulý nástup konkurence v podobě show Utajený šéf, která s 513 tisíci diváky klesla až na čtvrté místo večera a Polda ji tentokrát porazil i u mladšího publika.
Polda S06
Seriál Polda | Prima
Lež na pláži
Lež na pláži
Lež na pláži
21%
Nyní tu však máme primácký propadák s pořadovým číslem tři. V případě novinky Lež na pláži se to ovšem možná dalo i trochu čekat. Už špatná čísla komediálního seriálu Zalez do spacákuTomášem Klusem dávala tušit, že strategie Primy nasazovat proti úspěšným Specialistům „pohodové“ tituly se míjí účinkem. Lež na pláži ze slunného Chorvatska to vlastně jen smutně potvrzuje. První díl sledovalo 443 tisíc diváků, což není na start nového seriálu zrovna silné číslo. Vzhledem ke slabým diváckým reakcím se dá navíc očekávat, že i toto nevalné číslo bude v nadcházejících týdnech klesat. Novinka televize Prima doplatila i na nešťastné programové zařazení, kdy jí kromě Specialistů vzal hodně diváků také charitativní speciál pořadu Peče celá země. Oblíbenou kriminálku tak v pondělí sledovalo 1,238 milionů diváků, pečící pořad 746 tisíc duší.
Lež na pláži
Lež na pláži | FTV Prima
Už jste viděli seriálovou Ivetu? Nezapomeňte ji ohodnotit na Kinoboxu!
Zdroj: MediaGuru.cz