Napoleon stokrát jinak ve čtvrté epizodě Pop Cooltu dnes večer na Prima Cool

Napoleon stokrát jinak ve čtvrté epizodě Pop Cooltu dnes večer na Prima Cool
Napoleon | Sony
Čtvrtá epizoda bude již tradičně lemovaná rozhovorem, tentokrát s hercem a dabérem Václavem Šandou, jenž vystupuje na prknech Činoherního klubu, objevil se v různorodých televizních projektech a na sociálních sítích má vlastní filmové okénko, ve kterém doporučuje filmy. Moderátorské duo tak vyzkouší jeho filmové znalosti, rozeberou oblíbené filmové žánry, zabřednou do zákulisí herecké i dabérské profese či do problematiky životopisných knih a filmů.
POP COOLT powered by Kinobox
POP COOLT powered by Kinobox
79%
V pravidelných rubrikách dojde na reflexi Fincherova Zabijáka, představení výrazných titulů tohoto týdne, průlet světem VOD a novinky, například na připravovanou filmovou adaptaci videoherní série Legenda o Zeldě. Reportáž dnes nahlédne atmosféru geekovského obchodu Forbidden Planet a těšit se můžete i na exkluzivní rozhovor s tvůrci nové série marvelovského Lokiho. Dozvíte se i zajímavosti o Ridleym Scottovi, jehož očekávaný Napoleon ve čtvrtek vstupuje do kin.
A Napoleon je také hlavním předmětem naší expertní rubriky. Tentokrát představíme tři různorodá ztvárnění geniálního stratéga. Vtáhneme vás tak do strhujícího světa experimentátorského Napoleona od režiséra Abela Gance, opulentní výpravou strhne Bondarčukova Vojna a mír a mistrnou konverzační výstavbou a hereckými výkony tuzemský televizní titul Waterloo.
Vojna a mír
Vojna a mír | Mosfilm
To je však jen zlomek toho, kolikrát se Napoleon na plátně objevil. Existuje kolem dvou stovek jeho filmových podob, přičem nejde pouze o vážné kousky. Malý velký Francouz neunikl ani cynickému neurotikovi Woodymu Allenovi, který jeho postavu vepsal do zběsilé a gagy natřískané Lásky a smrti, znát jej můžeme i jako afektovaného antagonistu Noci v muzeu 2, do fantaskního světa jej otiskl Terry Gilliam ve svých montypythonovských Zlodějích času.
Napoleona ztvárnili mistři jako Marlon Brando, Dennis Hopper, Rod Steiger či Claude Rains, každý jej pojal zcela odlišně. Teď se k nim přidává i Joaquin Phoenix a uvidíme, jakou polohu zvolil. Zatím to však vypadá na neotřesitelného, lehce melancholického, robustního a tvrdohlavého muže, pro kterého je moc a úspěch vším. Příště se v naší rubrice můžete těšit na rozbouřený svět mládí a na výběr snímků, které svébytně a empaticky nahlíží problematické vyrůstání, a to u příležitosti distribuční premiéry převratného Jak mít sex.
Pop Coolt můžete vidět každé pondělí o půl desáté večer na Prima Cool.