Jeremy Renner, představitel Hawkeye z Avengers, je po nehodě v kritickém stavu

Jeremy Renner, představitel Hawkeye z Avengers, je po nehodě v kritickém stavu
Jeremy Renner | Theo Wargo/Getty Images
Jeremy Renner, který má na kontě dvě oscarové nominace za filmy Smrt čeká všude a Město, musel být podle serveru Deadline po nehodě přepraven letecky do nemocnice. Jak přesně k incidentu a k následnému zranění došlo, zatím není známo. Okolnosti vyšetřuje místní policie.
„Můžeme potvrdit, že Jeremy je v kritickém, ale stabilizovaném stavu se zraněními, která utrpěl po nehodě způsobené počasím při odklízení sněhu. Jeho rodina je s ním a dostává se mu vynikající péče,“ uvedl v neděli Rennerův mluvčí pro The Hollywood Reporter.
„Po příjezdu na místo zástupci policie koordinovali svou činnost s hasičským okrskem Truckee Meadows a společností REMSA Health, aby zajistili lékařský převoz Jeremyho Rennera do místní nemocnice,“ uvedla pro THR Kristin Vietti, která má na starosti informování veřejnosti. Rennerův dům se nachází v odlehlé oblasti u lyžařského střediska Mount Rose Ski Tahoe, kde pravidelně silně sněží. Na Nový rok navíc oblast zasáhla zimní bouře, po které zůstalo bez elektřiny na 35 tisíc domácností.
Od roku 2010, kdy získal nominaci na Oscara za válečný snímek Kathryn Bigelow Smrt čeká všude, Renner patří mezi nejžádanější herce v Hollywoodu. Poté si zahrál v kriminálním dramatu Město, které režíroval Ben Affleck, jež mu vyneslo druhou oscarovou nominaci. O rok později debutoval v kinech jako Hawkeye ve vedlejší roli ve filmu Thor (2011) a následovalo několik dílů Avengers včetně Avengers: Endgame (2019), který se stal druhým nejvýdělečnějším filmem všech dob. Herec ve spolupráci s Marvelem pokračuje i nadále, loni se dočkal vlastního seriálu s prostým názvem Hawkeye, zatím ale nebyla potvrzena druhá série.
Mezi další významné projekty, v nich se Renner objevil, patří série Mission: Impossible a Jason Bourne, akční horor 28 týdnů poté či sci-fi Příchozí.
Starosta Kingstownu
Starosta Kingstownu | Paramount Network
Renner také září jako Mike McLusky v seriálu Mayor of Kingstown od společnosti Paramount+. Jejím autorem je Taylor Sheridan (vynikající kriminálka Wind River, v níž si jednu z hlavních rolí zahrál také Renner), druhá série má premiéru v polovině tohoto měsíce.

Kinolog: Elvise či Batmana v žebříčku očekáváte. Mezi filmy roku je ale i pár překvapení

Žádný žebříček nepostihne všechny důležité a dobré filmy a někomu nebude subjektivně vyhovovat. Tento seznam se pokouší dát dohromady ty nejlépe hodnocené a vždy něčím výjimečné snímky, co měly premiéru v roce 2022. V našem pořadu jsme recenzovali podrobněji už Top Gun 2, Elvise, Nene a Podezřelou.