Vikingská loď tažená kozami, Zeus, král Valkýra a Jane s Mjolnirem. Thor 4 všem zamotal hlavy

Vikingská loď tažená kozami, Zeus, král Valkýra a Jane s Mjolnirem. Thor 4 všem zamotal hlavy
Thor: Láska jako hrom | Marvel Studios
Co vše na sebe nový Thor prásknul a na co se vlastně můžeme těšit? Těžko říct. Z vydaných záběrů totiž není úplně jasné, co od filmu čekat, celé je to tak trošku šílené. A jelikož se jedná o teaser trailer, jde jen o sestřih jednotlivých scén, které poskládáním dohromady nesložíte do nějakého ucelenějšího obrázku, který by alespoň náznakem vysvětloval, o co půjde. I tak je tu ale velký prostor k diskusi a dohadům, které mohou být více než zábavné.
Za zvuků legendárních Guns N' Roses se Thor (Chris Hemsworth) ohlíží za svým životem a snaží se poznat sebe sama. Meditující Thor s rozcuchaným drdolem na hlavě působí skutečně vyklidněným dojmem a my se jen můžeme dohadovat, zda se mu skutečně podaří najít vnitřní klid. Rozhodně mu v tom ale nepomohou Strážci galaxie, se kterými se po Endgame vydal na cestu a se Star-Lordem se předháněli v tom, kdo lodi vlastně velí.
Uchýlení se do útulné jeskyně, kde se Thor snaží vrátit do své původní fyzické kondice, tak vypadá jako dobré řešení toho dosáhnout (a všimněte si té kšiltovky, kterou má i toho na hlavě!). Napodobí tak Thanose a zabodne své kladivo Stormbraker do země s tím, že jeho dny superhrdiny dospěly ke svému konci, a věnuje se sám sobě. Dokonce se nejspíše vrátí ke svému oblíbenému špásování se ženami a různým radovánkám, neboť mu v náručí přistane i neznámá modrovlasá pirátka.
Thor: Láska jako hrom
Thor: Láska jako hrom | Marvel Studios
Všechny ale asi nejvíc zarazila létající vikingská loď tažená kozím spřežením! Málokdo už ale ví, že se jedná o asgardskou turistickou atrakci, čímž se dostáváme do Nového Asgardu a k jeho králi Valkýře (Tessa Thompson). Její oblek nápadně připomíná Muže v černém a její letargický výraz během státních záležitostí dává tušit, že ji vládnutí nijak zvlášť nebaví. Každopádně se jí ale z Nového Asgardu podařilo udělat oblíbenou turistickou atrakci, kam míří lidé z celého světa. A nenechávají se jen vozit v létajících lodích, ale mohou obdivovat i jejich stavby a technologii.
Thor: Láska jako hrom
Thor: Láska jako hrom | Marvel Studios
Stejně jako Ragnarok i Lásku jako hrom režíruje Taika Waititi a je jasné, že snímek bude stejně, ne-li ještě víc hravý a plný vtípků, skutečná akce ale nebude daleko a s ní přijde i nový nepřítel. Thor se na konci vydaného videa ohání, co to jen jde, ale na přesilu nestačí, což je ta správná chvíle na to, aby se jeho bývalka Jane Foster (Natalie Portman) chopila Mjolniru a pomohla mu tu spoušť uklidit. Jak se ale Jane dostane k Thorovu kladivu i ke svému kostýmu Mighty Thora, je záhadou. Stejně jako to, jak se sem dostane řecký bůh hromu a blesku Zeus v podání Russella Crowea. Nebo spíše jak se do jeho blýskavého zlatého světa dostaneme my?
Thor: Láska jako hrom
Thor: Láska jako hrom | Marvel Studios
Úhlavním nepřítelem Thora a jeho spojenců bude Christian Bale jako Gorr the God Butcher, a pokud můžeme vycházet z jeho jména, je to řezník bohů, tedy někdo, jehož cílem je sprovodit ze světa všechna božstva, kam patří i Thor a Zeus. Vrátí se tedy Thor do role hrdiny proto, aby zachránil své kolegy? Může to být jedna z možností. Jak ale Taika Waititi spojí Zemi, Asgard a řecký Olymp dohromady, nikdo netuší...
Inu budeme muset do kina. Takže nezapomeňte, Thor: Láska jako hrom bude v kinech 7. července! Do té doby se určitě dočkáme dalších trailerů, ze kterých už možná budeme moudřejší.
Pokud jste náhodou první trailer minuli, najdete ho v článku kolegyně Martiny „Kuroni“ Hešové.