Začalo to filmovou romancí a skončilo skutečným manželstvím

Začalo to filmovou romancí a skončilo skutečným manželstvím
Světlo mezi oceány | Walt Disney Studios
Některé věci zkrátka předstírat nejde a případů, kdy si spolu hlavní hrdinové filmů nebo seriálů začali i ve skutečnosti, je mnoho. My se dneska ale podíváme na ty, kteří se rozhodli nezůstat jen u randění a své vztahy zpečetit i před oltářem. Některým to vydrželo, některým ne, ale o tom už je ostatně život.

Angelina Jolie a Brad Pitt

Mr. & Mrs. Smith
Mr. & Mrs. Smith
Angelina Jolie a Brad Pitt se sešli v roce 2005 při natáčení akční komedie Mr. & Mrs. Smith. Brad byl v té době ženatý s herečkou Jennifer Aniston, ale ani to mu nezabránilo, aby se nezakoukal do Angeliny. Ačkoli spolu byli od natáčení, manželství uzavřeli až v roce 2014, kdy už spolu měli šest dětí (tři vlastní a tři adoptované). Ani toto manželství ale nevydrželo a Angelina a Brad se rozvádějí.

Michael Fassbender a Alicia Vikander

Michael Fassbender, Alicia Vikander
Světlo mezi oceány
Švédská kráska Alicia Vikander potkala svého budoucího manžela Michaela Fassbendera při natáčení romantického dramatu Světlo mezi oceány z roku 2016. V roce 2017 se uskutečnila svatba a v současné chvíli se manželé věnují svému prvorozenému potomkovi.

Annette Bening a Warren Beatty

zacalo-to-filmovou-romanci-a-skoncilo-skutecnym-manzelstvim
Bugsy | TriStar Pictures
Warren Beatty se rozhodl, že se s Annette Bening ožení, údajně již během jejího castingu na roli Virginie Hill pro snímek Bugsy (1991). Samotné natáčení jeho úmysl jen potvrdilo, v roce 1992 se pár vzal, je spolu dodnes a vychoval spolu čtyři děti.

Kyra Sedgwick a Kevin Bacon

zacalo-to-filmovou-romanci-a-skoncilo-skutecnym-manzelstvim-4
Lemon Sky | PBS
Mezi Kyrou Sedgwick a Kevinem Baconem přeskočila jiskra při natáčení televizního dramatu Lemon Sky z roku 1988. Ještě téhož roku se vzali, mají spolu dvě děti a jejich manželství stále funguje.

Jenna Dewan a Channing Tatum

zacalo-to-filmovou-romanci-a-skoncilo-skutecnym-manzelstvim-5
Let's Dance | Touchstone Pictures
Channing Tatum se do Jenny Dewan zakoukal v roce 2006 díky společné práci na snímku Let's Dance. Pár se vzal v roce 2009, manželství, ze kterého vzešla jedna dcera, jim vydrželo deset let.

Steve McQueen a Ali MacGraw

Útěk
Útěk | Warner Bros.
Během natáčení akčního thrilleru Útěk z roku 1972 byli Steve McQueen a Ali MacGraw zadaní. Ali byla vdaná za filmového producenta Roberta Evanse a Steve byl ženatý s herečkou a tanečnicí Neile Adams, se kterou měl dvě děti. Během natáčení ale přeskočila jiskra a oba na své současné partnery nebrali ohled. Svatba proběhla v roce 1973, ale manželství vydrželo jen pět let.

Jennifer Garner a Ben Affleck

Daredevil
Daredevil | Twentieth Century Fox
I manželství Bena Afflecka a Jennifer Gardner je dnes již minulostí, neboť se pár v roce 2018 rozvedl, ale za jeho vznikem každopádně stálo natáčení snímku Daredevil v roce 2003, během kterého se Ben a Jennifer seznámili. Jennifer byla v té době vdaná za herce Scotta Foleyho a Ben byl zasnoubený s Jennifer Lopez. Oba své vztahy ukončili a v roce 2005 se vzali. Ze společného manželství mají tři děti.

Bryan Brown a Rachel Ward

Rachel Ward, Bryan Brown
Ptáci v trní | Warner Bros.
Australský herec Bryan Brown se do své budoucí manželky Rachel Ward zamiloval v průběhu natáčení minisérie Ptáci v trní (1983). Manželství uzavřeli v roce 1983 a jsou spolu dodnes. Mají tři děti.

Paul Hogan a Linda Kozlowski

Paul Hogan, Linda Kozlowski
Krokodýl Dundee
Krokodýl Dundee v podání Paula Hogana neokouzlil jen novinářku Sue Charlton, ale i její filmovou představitelku Lindu Kozlowski. Do manželství spolu Paul a Linda vstoupili v roce 1990 a mají spolu jednoho syna. V roce 2014 se ale jejich životní cesty rozešly.

Anna Faris a Chris Pratt

zacalo-to-filmovou-romanci-a-skoncilo-skutecnym-manzelstvi-2
Noc je ještě mladá | ew.com
Anna Faris a Chris Pratt se potkali v roce 2007 při natáčení komedie Noc je ještě mladá, kde si zahráli milence ze střední školy. Anna byla v té době sice vdaná, ale Chris jí zjevně učaroval. Stihli se vzít ještě dva roky před uvedením snímku do kin v roce 2011. A hned ve stejném roce se znovu sešli i na stříbrném plátně ve filmu Co jsi ty za číslo? Mají spolu jedno dítě, ale manželství jim nevydrželo, v roce 2018 se rozvedli. Chris se pak stal zetěm Arnolda Schwarzeneggera, protože hned o rok později stanul před oltářem s jeho dcerou Katherine.

James Read a Wendy Kilbourne

Wendy Kilbourne, James Read
Sever a Jih | Warner Bros.
James Read a Wendy Kilbourne svedlo dohromady natáčení seriálu Sever a Jih z roku 1985. Manželství, které trvá dodnes, uzavřeli v roce 1988. Mají spolu dvě děti.

Elizabeth Taylor a Richard Burton

zacalo-to-filmovou-romanci-a-skoncilo-skutecnym-manzelstvim-1
Kleopatra | Twentieth Century Fox
O divokém vztahu hollywoodských legend Elizabeth Taylor a Richarda Burtona bylo již napsáno mnoho, do našeho výběru ale patří, protože je svedlo dohromady natáčení výpravného snímku Kleopatra z roku 1963. Elizabeth pojala Richarda za manžela v roce 1964 a měli spolu jednu dceru. Manželství skončilo v roce 1974 rozvodem, ale hned v roce 1975 se zase vzali a o rok později opět rozvedli.

Tom Cruise a Nicole Kidman

Tom Cruise, Nicole Kidman
Bouřlivé dny
Nicole Kidman a Tom Cruise se seznámili během natáčení filmu Bouřlivé dny z roku 1990, v té době byl Tom ještě ženatý s herečkou Mimi Rogers. Láska k Nicole ale byla silnější a ještě v roce 1990 si Tom Nicole vzal. Jejich manželství trvalo až do roku 2001.

Humphrey Bogart a Lauren Bacall

zacalo-to-filmovou-romanci-a-skoncilo-skutecnym-manzelstvim-2
Mít a nemít | Warner Bros.
Další dvě legendy stříbrného plátna, které svedlo dohromady natáčení společného snímku. V případě Humphreyho a Lauren to byl film Mít a nemít z roku 1944. Humphrey Bogart byl v té době ženatý s herečkou Mayo Methot, ve vztahu prý ale nebyl spokojený, takže seznámení s o dvacet pět let mladší Lauren Bacall pro něj bylo menším zázrakem. V roce 1945 se vzali a nakonec se do manželství, které trvalo až do Bogartovy smrti v roce 1957, narodily i dvě děti.

Tori Spelling a Dean MacDermott

zacalo-to-filmovou-romanci-a-skoncilo-skutecnym-manzelstvim-6
Myšlenky na vraždu | CTV
Tori Spelling potkala svého nastávajícího Deana MacDermotta při natáčení televizního filmu Myšlenky na vraždu z roku 2006. A i oni byli v době svého seznámení již zadaní. Tori byla vdaná za herce Charlieho Shahnaiana a Dean byl ženatý s herečkou Mary Jo Eustace. Oba se v roce 2006 rozvedli a v témže roce se i vzali. Mají spolu pět dětí.

Jada Pinkett Smith a Will Smith

zacalo-to-filmovou-romanci-a-skoncilo-skutecnym-manzelstvi
Ali | Sony
Jada Pinkett Smith a Will Smith to vzali obráceně. Potkali se v roce 1994 při castingu do Smithova sitcomu. Jada sice roli nezískala, ale začala s Willem chodit a o tři roky později se stala jeho manželkou. Na plátně se spolu nakonec sešli v roce 2001 ve snímku Ali, nominovaném na Oscara.

Emma Thompson a Kenneth Branagh

zacalo-to-filmovou-romanci-a-skoncilo-skutecnym-manzelstvi-1
Mnoho povyku pro nic | MIT Global Shakespeares
Emma Thompson a Kenneth Branagh se vzali v roce 1989 a natočili spolu tři filmy – Mnoho povyku pro nic, Zemřít znovu a Petrovi přátelé. Rozvedli se v roce 1995 a Emma Thompson prozradila, že Kenneth měl aféru s Helenou Bonham Carter.

Goldie Hawn a Kurt Russell

Goldie Hawn, Kurt Russell
Odpolední směna
Tento pár by do našeho výběru patřit neměl, neboť si nikdy nevyměnil snubní prstýnky. Přestože ale Goldie Hawn a Kurt Russell nejsou manželé, jejich vztah začal během natáčení snímku Odpolední směna v roce 1984, od té doby jsou tito dva spolu a jejich vztah patří k nejstálejším v Hollywoodu. Za tento výkon si zařadit na náš seznam zaslouží.