Světlo mezi oceány

73%
Světlo mezi oceány

Tom Sherbourne (Michael Fassbender) je správcem majáku a válečným veteránem, který žije s ženou Isabel (Alicia Vikander) po I. světové válce v západní Austrálii. Jednoho dne zachrání z moře holčičku, adoptují ji a dostane jméno Lucy. Jak děvče vyrůstá, dozvídají se zachránci o jejím osudu od ženy (Rachel Weisz), která může jejich poklidnou domácnost rozdělit.




Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Pěkné drama na hluboké téma. Skvělí herci, pěkné prostředí, vlastně není nic špatně až na to ukolébávající tempo, které mě doslova uspávalo.. popravdě jsem u filmu usnul a dodával se na něj druhý den, což se mi běžné nestává. Pomalé tempo umocňuje stejně uspávající hudba. Jinak ale hezký film. 70%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Cianfrance tyhle depresivní romantiky fakt umí. Sice mi u Borovicového ráje i Blue Valentine k větší spokojenosti něco málo pořád chybělo, tady jsem mu už zobal kompletně z ruky. A ikdyž to asi začíná být pomalu ohrané, tak si Alicia pro sebe ukradla další film. A to tady byl Fassy zas dost dobrý.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Ačkoli je film podle knižního bestselleru, nečetl jsem ji a nechtěl jsem vědět nic o tom, jak se bude vyvíjet děj po syžetu, který jsem si přečetl na internetu. K prvnímu zásadnímu zvratu se snímek dostává velmi zajímavě, úvodní love story je neskutečně přesvědčivá a není mi záhadou, že se herci dali dohromady i v civilním životě, až tak jim to sluší, opravdu. Pak ovšem tvůrci přehodí výhybku a pustí nás na psychologickou jízdu plnou nečekaných zvratů a důkazů, že i hodní a dobří lidé mohou dělat strašné věci. Silný film.

Dodatečné informace

Původní název:
The Light Between Oceans (více)
  • Indie Světlo mezi oceány
  • Indie The Light Between Oceans
Premiéra v ČR:
28. 6. 2019
Země původu:
Indie, Nový Zéland, Velká Británie, USA
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
25,98 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Světlo mezi oceány je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch