(Ne)obyčejný kluk

80%
(Ne)obyčejný kluk
Film (Ne)obyčejný kluk natočený na motivy stejnojmenného románu vypráví fascinující a dojemný příběh Augusta Pullmana. Ve chvíli, kdy August, který se narodil s vadou obličeje, která mu dosud bránila navštěvovat běžnou školu, nastupuje do páté třídy místní školy, stává se tím nejméně pravděpodobným hrdinou. S tím, jak se jeho rodina, noví spolužáci a širší komunita snaží nalézt v sobě soucit a přijmout ho, Auggieho mimořádný osud je všechny spojí a dokáže, že nelze prostě zapadnout, když se už od narození lišíte.



Recenze: (Ne)obyčejný kluk

Kinobox.cz
65%

(Ne)obyčejný kluk ve výsledku nestojí za cinefilní opěvování, ale rozhodně bych ho doporučil všem, které nikdy neomrzí vkusné znázornění těch dobrých lidských vlastností a boje od přírody znevýhodněného jedince proti posměchu ostatních.

Kinobox.cz
67%

Mandy Patinkin je skvělý za všech okolností a v roli ředitele školy exceluje, byť má k tomu relativně malý prostor. A zrovna jemu jsem tu laskavost věřila zcela bez problémů. Holt kdo umí, ten umí. Až na ten falešný smích bylo vše dobře zahrané. Noah Jupe (Jack Will) má obzvláště zářnou budoucnost. Owen Wilson vnesl do snímku pár úsměvných momentů. A uznávám potřebnost vzdělávacích snímků.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
9
Wonder je emoční ždímačka,která to ale vůbec nemaskuje. Ba naopak to dokáže prodat se vší parádou. Občas je prostě zapotřebí shlédnout film,který je milý,lidský a nese v sobě nádherné poselství. Já byl ze snímku na měkko. A to tak,že jsem schopen přejít všechny nedostatky,které v sobě Wonder skrývá, protože mne dokázal nabít pozitivní energií. Až na pár výjimek se k sobě všichni chovají mile a zdvořile a i když je to v dnešním světě spíše utopie,tak bych si přál,aby to takto fungovalo všude. Nádherně natočené a hlavně úžasně zahrané. Dětští herci byli vynikající a hlavně oni mají lví podíl na úspěchu tohoto snímku. Popravdě se ani nedivím,že Wonder sklízí všude po světě pozitivní reakce. V dnešní době se děje všude ve světě mnoho hrozných věcí a je potřeba si ten život nějak zpříjemnit - třeba milým snímkem. Snad i proto trochu nadhodnotím a dávám 90%. PS: Za Hvězdné války samozřejmě také přidávám pár procent. Navíc Mandy Patinkin byl i přes minimum prostoru skvělý!!
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Pěkný film, který mi trošku pokazil typicky americký happyend. Postupem času se ukazuje, že nejen nemocí postižený mladý hoch to má těžké, mají to těžké i lidi kolem něj.. Příběh je lidský a plný emocí, ale pořád ze sebe nesejmul americkou nálepku a je v něm i troška klišé. Celkově však dobrá podívaná - 70%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
8
Příběh, který napsal život sám a je k zamyšlení. Nenávist k člověku jenom proto, že je odlišný jakýmkoli způsobem existuje po generace. Snímek vypráví osud Augusta Pullmana s vrozenou vadou obličeje. Spousta operací, ale jizvy zůstaly. A vydal se do školy do páté třídy. Bude přijat místními dětmi? Atmosféra je sice více rodinného typu, ale otázka je položena. Děj se nezaměřuje pouze na Augustina, ale probírá i počínání lidí kolem něho. A nejsou to jen rodiče. Každý máme svůj osud a nikdo není bez vady. Ať fyzické či psychické, ale málokdo si to umí připustit. A právě na to se snímek zaměřuje především. Než začít druhého soudit či ho zesměšňovat, měl by se každý nejdříve podívat především na sebe. Příběh chytí za srdce, což znamená, že plní očekávání. Emocionální prvky povznášejí pocit pochopení. Bohužel se to neobešlo ani bez kýče, což je škoda. Reálnost je tím srážena na kolena. Jakob Tremblay v roli Augusta podal skvělý výkon. V roli rodičů Julia Roberts a Oven Wilson. U obou trochu překvapení, neboť známé tváře odvádí od daného problému pozornost, ale dá se to ustát.

Dodatečné informace

Původní název:
Wonder (více)
  • USA (Ne)obyčejný kluk
  • USA Wonder
  • USA Obyčajná tvár
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA
Čeština:
(Ne)obyčejný kluk je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce (Ne)obyčejný kluk


Podobné


Předplatná


Powered byJustWatch