Vánoční filmy od Netflixu jsou vzájemně propojené. Podívejte se jak

Vánoční filmy od Netflixu jsou vzájemně propojené. Podívejte se jak
Předvánoční večer | Netflix
Vánoční filmy jsou poslední dobou výrazným trendem, který se nevyhnul ani České republice. I u nás se každý rok natočí minimálně jeden vánoční film a v zahraničí má tato tradice ještě mnohem delší a bohatší historii. I na Netflixu ale vše začalo poměrně nedávno, a to natočením prvního dílu filmové trilogie Vánoční princ z roku 2017. Po něm následovala řada dalších vánočních filmů, které spolu tvoří menší či větší mírou propojené příběhy. My si teď ukážeme, o které se jedná.

Vánoční princ (2017)

První vánoční snímek od Netflixu. Nadějná mladá novinářka Amber má v evropském království Aldovie ulovit sólokapra o tamním korunním princi – proslulém playboyovi, který se má zakrátko stát králem. Spletou si ji ale s novou guvernantkou pro jeho sestru a Amber se ocitá nejen uvnitř paláce, ale i v centru pozornosti přitažlivého prince, který má k tomu ve zprávách velmi daleko...
Rose McIver, Ben Lamb
Vánoční princ | Netflix

Christmas Inheritance (2017)

Než bude ambiciózní dědička Ellen Langford moci zdědit otcův obchod s dárky, musí doručit speciální vánoční přání bývalé partnerce svého otce do Snow Falls, svého rodného města, které nikdy nepoznala. Když ji v tamějším hostinci uvězní sněhová bouře, je nucena tu pracovat a během toho najít nejen lásku, ale i pravé kouzlo Vánoc.
vanocni-filmy-do-netflixu-jsou-pekne-propojene-podivejte-se-jak-10
Christmas Inheritance | Netflix

Vánoční princ: Královská svatba (2018)

Pokračování Vánočního prince. Rok poté, co pomohla Richardovi dostat se na trůn, se má Amber stát jeho manželkou. Je ale opravdu připravena být královnou? Pomocí tohoto filmu začal Netflix své filmy propojovat a navzájem na ně odkazovat.
Rose McIver, Ben Lamb
Vánoční princ: Královská svatba | Netflix

Princezna z cukrárny (2018)

První díl další vánoční trilogie. Obyčejná chicagská cukrářka Stacey, která přijela do království Belgravie na cukrářskou soutěž, a vévodkyně Margaret, která se má stát princeznou, zjistí, že vypadají jako identická dvojčata. A tak se domluví, že si na Vánoce vymění role. Princezna z cukrárny se přidala k Vánočnímu princi 2 a odkazovala na předešlé dva snímky tím nejsnazším způsobem, který Netflix ve svých snímcích používá často, tedy pokud je v nich televize. Hrdinové jeho filmů často koukají na filmy na Netflixu a v Princezně z cukrárny se v televizi objeví v nabídce vánočních filmů jak Vánoční princ,tak i Christmas Inheritance.
vanocni-filmy-do-netflixu-jsou-pekne-propojene-podivejte-se-jak-1
vanocni-filmy-do-netflixu-jsou-pekne-propojene-podivejte-se-jak-2

Adventní kalendář (2018)

Talentovaná fotografka Abby zdědí starožitný adventní kalendář, jehož obsah jako by předpovídal budoucnost. Přivede ji tento kouzelný kalendář k tomu, po čem touží? A jelikož se o svátcích lidé rádi dívají na televizi, i zde je na TV nabídka Netflixu a snímku Christmas Inheritance.
vanocni-filmy-do-netflixu-jsou-pekne-propojene-podivejte-se-jak-12
vanocni-filmy-do-netflixu-jsou-pekne-propojene-podivejte-se-jak-3

Vánoční princ: Královské dítě (2019)

Aldovie dostane o Vánocích nejkrásnější dárek: královské děťátko. Královna Amber ale musí nejdřív vyřešit panovnickou záhadu, aby zachránila svoji rodinu i království. I v tomto snímku je několikrát zmíněno království Aldovie a z mapy, která se ve snímku objeví, můžeme vyčíst, že spolu Aldovie a Belgravie přímo sousedí.
vanocni-filmy-do-netflixu-jsou-pekne-propojene-podivejte-se-jak-11
vanocni-filmy-do-netflixu-jsou-pekne-propojene-podivejte-se-jak-4

Vánoce v divočině (2019)

Romantický snímek odehrávající se na africkém safari. Kate opustil po letech manželství muž a děti vyletěly z hnízda, proto se rozhodne pro změnu a vydá se sama na cestu do Afriky, kde najde novou životní cestu a možná i lásku.
John Owen Lowe, Kristin Davis, Colin Moss
Vánoce v divočině | Netflix

Předvánoční večer (2019)

Fantasy vánoční příběh, ve kterém se rytíř ze 14. století zázračně dostane do současnosti v americkém Ohiu, kde se zamiluje do učitelky biologie na střední škole, která už nemá o lásce žádné iluze. Jeho přizpůsobování se nové době samozřejmě ulehčí sledování televize. Postupně zhlédne jak Adventní kalendář, tak i Christmas Inheritance a Vánoce v divočině.
vanocni-filmy-do-netflixu-jsou-pekne-propojene-podivejte-se-jak-7
vanocni-filmy-do-netflixu-jsou-pekne-propojene-podivejte-se-jak-6

Princezna z cukrárny: Zase vyměněná (2020)

Margaretinu vánoční korunovaci zkomplikují trable s láskou, a tak musí přispěchat na pomoc její dvojnice Stacy. Co ale další dvojnice – zmaří jejich plány? V Princezně z cukrárny 2 dojde ke skutečnému propojení mezi touto trilogií a trilogií Vánočního prince. Postavy krále Richarda a královny Amber se totiž objeví i se svou dcerou na Margaretině korunovaci.
vanocni-filmy-do-netflixu-jsou-pekne-propojene-podivejte-se-jak-5
Amber a Richard v Princezně z cukrárny 2 | Netflix

Princezna z cukrárny: Hvězdná romance (2021)

Třetí díl Princezny z cukrárny a jedna z letošních novinek. Po krádeži cenné vánoční relikvie poprosí královna Margaret a princezna Stacy, které jako by si z oka vypadly, o pomoc odvážnou sestřenici Fionu a jejího sexy expřítele, aby jim poradili, jak ji získat zpět. Jako host se ve filmu objeví vévoda Simon, bratranec krále Richarda z Aldovie.
vanocni-filmy-do-netflixu-jsou-pekne-propojene-podivejte-se-jak-8
vévoda Simon v Princezně z cukrárny 3 | Netflix

Vánoční hrad (2021)

Další letošní novinka, ve které má úspěšná spisovatelka na krku velký skandál, a tak radši zmizí do Skotska. Tam jí padne do oka starý hrad, který by si ráda koupila. Čeká ji tahanice s mrzutým vévodou, který ho vlastní. Jako hosté přijedou do místního hostince paní Donetelli a Frank známí z Princezny z cukrárny.
vanocni-filmy-do-netflixu-jsou-pekne-propojene-podivejte-se-jak-9
Paní Donatelliová a Frank ve filmu Vánoční hrad | Netflix
Do skupiny vánočních příběhů v produkci Netflixu se řadí také dva díly Vánoční kroniky, které patří mezi ty lépe hodnocené, ulítlé Vánoce z jiného světa a další romantické komedie jako Sváteční rande, Vánoční výsadek, muzikál Pan Jangle a vánoční dobrodružství, seriál Dash a Lily, Vánoční Flow (za mě letos zatím nejlepší) anebo Sněží, sněží... Na samotném Netflixu je jich ale nepřeberné množství. Pokud nevíte, které si vybrat, sledujte naše stránky, brzy vám přineseme seznam těch nejlepších vánočních filmů.