Disney+ volí netradiční taktiku. Z řady filmů zmizí "kontroverzní" scény

Disney+ volí netradiční taktiku. Z řady filmů zmizí "kontroverzní" scény
Dumbo | Walt Disney Studios
Stane se tak na Disney+ a jakých pořadů že se to týká? Nutno přiznat, že některé filmy se na Disney+ vysílat vůbec nebudou. Těch nejnovějších jako jsou Coco, Kráska a zvíře, Raubíř Ralf a internet se to týká hlavně kvůli vysílacím právům, která k nim v současné době vlastní jiné stanice jako HBO nebo Hulu. Pak jsou ale snímky, které Disney vysílat nechce, protože se podle studia "nepovedly".
disney-voli-netradicni-taktiku-z-rady-filmu-zmizi-kontroverzni-sceny
Dumbo | Walt Disney Studios
Ty, co se povedly, se ale také dočkají řady zásahů. Důvodem je to, že si Myší dům zakládá na tom, že je to služba pro rodinnou zábavu; z obsahu tak zmizí cokoliv, co by se moderním rodinám nemuselo líbit. Tak například Dumbo nebo Toy Story 2. V Dumbovi z roku 1941 už neuvidíte mluvícího a zpívajícího havrana Jima Vránu, který odkazoval k segregaci společnosti. Z Toy Story 2 byla zcela nekompromisně odstraněna scéna uvnitř titulků, kde Stinky Pete nabízí dvěma panenkám Barbie role v dalším díle, která odkazuje k nechvalně proslulým praktikám, kdy herečky jsou často vystaveny sexuálnímu obtěžování výměnou za filmovou roli.
disney-voli-netradicni-taktiku-z-rady-filmu-zmizi-kontroverzni-sceny-1
Toy Story 2 | Disney
Tyto dva animáky ale nejsou výjimkou, zásahů se dočká více filmů. Hlavními zásadami jsou laskavost, porozumění a všeobecné přijetí. Všechny filmy tak budou muset danému obrázku odpovídat.
Nejlepší animované filmy za posledních 10 let?