Disney+ vsadilo na roztomilé klubíčko vlny. Nová služba se představuje prvním kraťasem

Disney+ vsadilo na roztomilé klubíčko vlny. Nová služba se představuje prvním kraťasem
Purl | Pixar
Hlavní hrdinkou příběhu je Purl - klubíčko hebké růžové vlny, které právě dostalo práci v kanceláři start-upové firmy. Purl se snaží zapadnout do kolektivu a chce, aby si jí kolegové vážili. Jak ale plyne čas, je otázkou, jak daleko je až schopná pro své přijetí zajít a zda to za to vůbec stojí?
Že by u Pixaru naráželi na poslední dobou tolik řešené podceňování žen v práci? To ví pouze sami autoři, my můžeme jen hádat. Každopádně má tento snímek nalákat na originální tvorbu, kterou si Disney pro novou službu Disney+ připravuje. Disney tím jasně připomíná, že své místo budou mít na streamu všechna dceřiná studia - Pixar, Marvel i Lucasfilm. Lákat rozhodně mají na co a cílem je oslovit pokud možno všechny generace diváků.
Příze
Purl | Pixar
Purl režírovala Kristen Lester a produkovala Gillian Libbert-Duncan. Krátký film je součástí nového animovaného projektu studia Pixar s názvem SparkShorts. Pixar v něm hodlá hledat nové tvůrce a nové techniky vyprávění. Program SparkShorts má v plánu zatím šest krátkých snímků a Purlje prvním z nich. Cílem projektu ke najít nové talenty uvnitř Pixaru v rámci všech odděleních. Každý má možnost během šesti měsíců natočit krátký nízkorozpočtový snímek na vlastní téma. Lester projekt popsala jako oddělení nezávislého filmu uvnitř Pixaru. A co z toho má studio? Odhalení nových talentů, které je mohou v budoucnosti dovést výš než jsou dosud.
Zatím potvrzenými snímky jsou kromě Purl ještě následující kousky:
Smash and Grab od Briana Larsena o dvou robotech bojujících za svou svobodu.
disney-vsadilo-na-roztomile-klubicko-vlny-nova-sluzba-se-predstavuje-prvnim-kratasem-7
disney-vsadilo-na-roztomile-klubicko-vlny-nova-sluzba-se-predstavuje-prvnim-kratasem-6
Kitbull od Rosanny Sullivan nás seznámí s nezávislým zatoulaným kotětem a pitbullem, kteří se poprvé v životě seznámí s pojmem a vztahem přátelství.
disney-vsadilo-na-roztomile-klubicko-vlny-nova-sluzba-se-predstavuje-prvnim-kratasem-3
disney-vsadilo-na-roztomile-klubicko-vlny-nova-sluzba-se-predstavuje-prvnim-kratasem-2
Dalším snímkem je Float Bobbyho Rubia. Hlavním hrdinou tohoto příběhu je otec, který zjistí, že jeho syn se umí vznášet, což ho odlišuje od ostatních dětí. Aby sebe i svého syna uchránil před soudy, rozhodne se vše utajit a synovi ve vznášení bránit. Když se ale nakonec odlišnost jeho dítěte provalí, musí se otec rozhodnout, zda utéct nebo přijmout to, kým jeho syn je.
disney-vsadilo-na-roztomile-klubicko-vlny-nova-sluzba-se-predstavuje-prvnim-kratasem-1
disney-vsadilo-na-roztomile-klubicko-vlny-nova-sluzba-se-predstavuje-prvnim-kratasem
Pátým snímkem je kraťas Loop. Ten režírovala Erica Milsom a hlavními hrdiny jsou autistická nemluvící dívka a upovídaný chlapec, kteří se spolu ocitnou na palubě kanoe. Pokud se chtějí dostat na druhou stranu jezera, budou muset pochopit, jak ten druhý vnímá svět.
disney-vsadilo-na-roztomile-klubicko-vlny-nova-sluzba-se-predstavuje-prvnim-kratasem-5
disney-vsadilo-na-roztomile-klubicko-vlny-nova-sluzba-se-predstavuje-prvnim-kratasem-4
Poslední z oznámené šestice je film Wind v režii Edwina Changa. Hrdiny tohoto magického příběhu jsou babička a její vnuk žijící na velkém balvanu, který je odříznutý od ostatního světa silnými větry, což z jejich bydliště dělá jednu velkou odpadní rouru. Schovávají si úlomky sutin a drti a doufají, že se jim s jejich pomocí podaří uniknout a najít lepší život ve vnějším světě.
disney-vsadilo-na-roztomile-klubicko-vlny-nova-sluzba-se-predstavuje-prvnim-kratasem-9
disney-vsadilo-na-roztomile-klubicko-vlny-nova-sluzba-se-predstavuje-prvnim-kratasem-8
Ke konci roku bude Purl i součástí knihovny služby Disney+, která v tu dobu odstartuje své vysílání.