Hit-Girl z Kick Ass. Kde je jí konec?

Hit-Girl z Kick Ass. Kde je jí konec?
Kick-Ass 2 | Universal Pictures
Chloë Grace Moretz odstartovala svou kariéru velice slibně. Své nadšení pro herectví převzala po starším bratrovi Trevorovi, který ji už jako malou učil dramatické základy. Když si rodiče všimli jejího nadšení, neváhali a zkusili vzít Chloë na konkurz. Poprvé jsme ji mohli spatřit v seriálu Ten, kdo tě chrání z roku 2001 se Simonem Bakerem v hlavní roli. Její první rolí v celovečerním filmu se stala postava Molly v Heart of the Beholder (2005).
hit-girl-z-kick-ass-kde-je-ji-konec-1
Chloë Grace Moretz v Heart of the Beholder (2005) | River City Entertainment
Ještě v tom samém roce se objevila v populárním hororu 3:15 zemřeš, kde vystupovala jako Chelsea Lutz. Touto rolí se Chloë zadařilo a přestože se kvůli nízkému věku nemohla účastnit premiéry, odstartovala úspěšnou kariéru a nabídky se začaly hrnout. Dokonce byla v roce 2006 za tuto roli nominovaná na cenu Young Artist Award. Mohli jsme ji vidět ve filmech jako Agent v sukni 2 (2006), v televizním seriálu Dirty Sexy Money (2007) jako Kiki George a po boku hereček Selmy Blair a Jennifer Lawrence ve filmu The Poker House z roku 2008.
hit-girl-z-kick-ass-kde-je-ji-konec-2
hit-girl-z-kick-ass-kde-je-ji-konec-5
Chloë brzy čekala další významná role a to ve filmu Hugo a jeho velký objev z roku 2011, kde ztvárnila Isabelle. Tento film byl nominován na 10 Oscarů a 5 z nich si též odnesl. Ještě v tom samém roce jsme mohli Chloë vidět ve filmu Fracek, natočeném podle novely spisovatelky Andrea Portes. O rok později se objevila po boku upírského Johnnyho Deppa ve snímku amerického režiséra Tima Burtona Temné stíny.
Nejvíce si jí ale diváci pamatují v roli Mindy Macready aka Hit-Girl ve filmu Kick-Ass z roku 2010 a pokračování Kick-Ass 2 (2013). Tento netradiční superhrdinský snímek je založen na komiksové předloze od Marka Millara a Johna Romita Jr. Chloë se zde objevila po boku hollywoodských hvězd jako Nicolas Cage, Aaron Taylor-Johnson nebo Jim Carrey. Myslím, že není přes čáru polemizovat o tom, že právě Kick-Ass přivedl tuto mladou americkou herečku do povědomí diváků po celém světě.
Kick-Ass (2010)
hit-girl-z-kick-ass-kde-je-ji-konec-13
Správnému fanouškovi následně jistě neunikla v roli Carrie (2014), filmové adaptaci podle stejnojmenné knižní předlohy od Stephena Kinga. Dramata se jí nepustila ani v roce 2016. Tehdy vystoupila ve snímku Mozek v plamenech, kde ztvárnila roli Susannah Cahalanové, jednadvacetileté novinářky z New Yorku, kterou postihne záhadná nemoc a Susannah se začne utápět v depresích a prožívat stavy podobné šílenství.
hit-girl-z-kick-ass-kde-je-ji-konec-14
hit-girl-z-kick-ass-kde-je-ji-konec-9
Ještě minulý rok jsme ji mohli spatřit v americko-irském dramatu Gréta. Tato role už ale ani zdaleka nebyla tak úspěšná a Chloë se začíná pomalu z filmových pláten vytrácet. Její blízká budoucnost se totiž zdánlivě začíná obracet k dabingu. V letošním roce jsme ji mohli slyšet v roli tajemné Wednesday z Addamsovy rodiny a v roce 2021 ji uslyšíme díky remaku legendárního animovaného seriálu Tom a Jerry.
Kdy ale Chloë na televizních obrazovkách a plátnech uvidíme a nejen uslyšíme, to je zatím neznámé. Doufám, že Hit-Girl nebyla její poslední legendární rolí a že na ni zase brzy někde narazíme.