DC opět zaútočí na televizní obrazovky - tentokrát s Johnem Constantinem

DC opět zaútočí na televizní obrazovky - tentokrát s Johnem Constantinem
Constantine | 2004 Warner Bros.
Toho již většina z nás zná z celovečerního snímku s Keanu Reevesem v hlavní roli (viz obrázky). Všechny zvěsti napovídají tomu, že Warner Bros. TV. a DC Comics v tuto chvíli dojednávají, o čem vlastně seriál bude. Jasné je, že se ho dočkáme na kanále NBC, přičemž by projekt měl být jak produkován, tak napsán Danielem Ceronem a Davidem S. Goyerem. Zatím se nicméně neví, jak dlouho budou scénář psát a kdy se na show budeme moct podívat.
A i účast Reevese je - vzhledem k televiznímu formátu - nepravděpodobná.
Barbara Pilavin
Constantine | 2004 Warner Bros.
První zmínka o Constantinovi se objevila v roce 1985 a jeho tvůrcem není nikdo menší, než Alan Moore. John Constantine je antihrdinou DC vesmíru, který pracuje jako lovec démonů v Londýně. Poprvé se objevil v sérii Swamp Thing v malé vedlejší roli, v roce 1988 již ale dostal svůj vlastní titulek. Ve filmové verzi z roku 2007 došel komiks mnohých změn (přesun do Los Angeles, hrdina měl oproti předloze tmavé vlasy), i přesto si snímek našel řadu příznivců a mnozí ho dodnes považují za jednu z nejlepších adaptací.
Rachel Weisz, Keanu Reeves
| 2004 Warner Bros.
Dobrou zprávou je, že Goyer má se superhrdiny velké zkušenosti - spolupracoval kupříkladu na Muži z oceli, Nolanově netopýří trilogii nebo Bladeovi. Horší zprávou je, že třetího Bladea i režíroval (a sérii jím pohřbil) a poté pracoval na televizním pokračování, které díky příšernému castingu skončilo rychleji, než začalo. Doufejme, že Constantine na tom bude lépe.