Herečku ze Hry o trůny seriál navždy změnil. Kvůli náročnému natáčení trpí klaustrofobií

Herečku ze Hry o trůny seriál navždy změnil. Kvůli náročnému natáčení trpí klaustrofobií
Hra o trůny | HBO
Britská herečka, kterou můžete znát také ze seriálů Ted Lasso či Sexuální výchova, aktuálně jede mediální kolečko k akčnímu filmu Kaskadér, v němž si zahrála jednu z vedlejších rolí. Při této příležitosti zavzpomínala na nejnáročnější scénu, kterou kdy musela točit. Ta se odehrála právě ve Hře o trůny, kde Waddingham ztvárnila vedlejší postavu septy Unelly, která dělala Cersei po jejím zadržení kultem Vrabčáků ze života peklo. Když se ovšem karty otočily a nevypočitatelná členka rodu Lannisterů se zbavila všech svých nepřátel, připravila si pro náboženskou fanatičku krutý osud. Ten zahrnoval západozemskou verzi waterboardingu, při níž lila Cersei na spoutanou Unellu víno.
Hra o trůny
Hra o trůny
89%
Právě tato scéna zanechala na Waddingham silné následky, v talk show Stephena Colberta totiž nyní přiznala, že od natáčení trpí chronickou klaustrofobií. „Bylo to děsivé. Deset hodin něčeho, se dá označit za waterboarding. Byla jsem připoutaná koženými popruhy ke stolu tak natěsno, že jsem nemohla ani pohnout hlavou. Což byl můj nápad, protože jinak bych s ní mohla hýbat a na kameře by to zkazilo dojem,“ vysvětlila.
Scéna ovšem byla donekonečna opakována, na hlavu jí byl vyléván hroznový džus, po němž měla fialové vlasy, kvůli neustálému křičení přišla o hlas a na rukách měla výrazné stopy po svázání popruhy. Později za ní údajně musel přijít sám režisér epizody Miguel Sapochnik, který se ujišťoval, že je herečka v pořádku. Byl si totiž vědom toho, že se v podstatě jednalo o reálný waterboarding.
Hra o trůny
Hra o trůny
Hra o trůny
Hra o trůny
Hra o trůny
„Právě v těchto momentech si řeknete, že nevycouváte a nebudete se vymlouvat na to, že to nemáte ve smlouvě. Jdete do toho, protože doufáte, že to nejlépe poslouží výsledku. Prostě chcete ze sebe vydat to nejlepší,“ dodává. Na natáčení této scény nyní vzpomíná už malinko s humorem a dodává, že kromě porodu se jednalo o nejbolestivější a nejhorší den v jejím životě.
Ani pro Lenu Headey v roli Cersei údajně nebylo neustálé vylévání vína do tváře kolegyně nic příjemného. Dokazuje to, že i natáčení krátké scény stojí často herce a herečky nevídané úsilí, při němž si mohou sáhnout i na psychické dno. A natáčení Hry o trůny v tomto ohledu jistě nebylo procházkou růžovým sadem.
Podívejte se také na žebříček nejlepších fantasy seriálů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: The Late Show, Entertainment Weekly