Hra o trůny přišla o nejočekávanější pokračování. Seriál Jona Snowa nenašel důstojný příběh

Hra o trůny přišla o nejočekávanější pokračování. Seriál Jona Snowa nenašel důstojný příběh
Hra o trůny | HBO
Harrington se o novinky podělil v rozhovoru pro ScreenRant, v němž promoval svůj nejnovější snímek Blood for Dust. Jon Snow dost možná zůstane jeho životní úlohou a jedním z charakterových symbolů zlaté éry televize, v níž Hra o trůny na HBO dominovala z pohledu sledovanosti i prestižních cen Emmy. Pravý syn Rhaegara Targaryena a synovec dračí matky Daenerys (Emilia Clarke) prošel atraktivním osobním příběhem převážně v zasněžených dálavách Západozemí včetně obávaného území za Zdí, kde se shromáždila invazivní armáda nemrtvých. Okusil vlastní smrt i zmrtvýchvstání, bojoval v krvavé Bitvě bastardů a musel usmrtit vlastní tetu, s níž měl však kvůli mizernému přehledu o vlastní minulosti milostný vztah.
Hra o trůny
Hra o trůny
89%
A nakonec jej poslali zpět na sever, kde se měl odehrávat další příběh. Koncept navrhl sám Harrington a Martin mu jej pomáhal rozvíjet, přičemž projekt se aktivně vyvíjel… Až doteď. „Momentálně to není na stole, nemohli jsme totiž vymyslet ten správný příběh, z něhož bychom byli nadšení,“ přiznal sedmatřicetiletý herec, jemuž příliš nevyšla ani premiéra v Marvelu v nyní pozapomenutých Eternals. „Rozhodli jsme se prozatím složit náčiní. Někdy v budoucnu se k tomu možná vrátíme, ale zrovna teď je to zavřené v šuplíku,“ dodal.
Hra o trůny
Hra o trůny | HBO
Nevíme, o čem mohl seriál přesně pojednávat. Harrington se před dvěma lety svěřil, že Jon Snow vyšel ze Hry o trůny v dost žalostném psychickém stavu. „Jeho poslední výprava ke Zdi je požehnáním i prokletím. Musí se vrátit na to místo plné vzpomínek s vědomím toho, že zabil Dany, a přemýšlet o Ygritte (Rose Leslie) umírající v jeho náručí. Musí přemýšlet o tom, jak nechal pověsit Ollyho a o všech svých traumatech… A to je zajímavé,“ prozradil tehdy Harrington, podle něhož z Johna zbyla jen skořápka.
V takovém stavu se těžko navazuje dalším dobrodružstvím, které navíc nemá k dispozici hutný Martinův text a vydává se do míst, kde už toho k vyprávění tolik nezbývá. Knižní série Píseň ledu a ohně i její odnože jsou detailně rozpracované a HBO nyní dává najevo, že z nich chce i nadále čerpat. Rod draka zahájí druhou sezónu zákulisních pletich vládnoucí dynastie Targaryenů už v létě, mezi ním a Hrou o trůny má být zasazený pro změnu seriál Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight podle příběhů rytíře Dunka a panoše Egga.
Realizace se možná dočká také proslulá kapitola Západozemí kolem dobyvatele Aegona Targaryena, jenž dokázal obsadit šest ze sedmi království a nepodlehlo mu pouze Dorne. Aegon's Conquest bude sérií z pera Matta Tomlina (The Batman), jako předloha slouží kniha Oheň a krev. K animovaným přídavkům zase patří série The Sea Snake o mořských cestách Lorda Corlyse Velaryona, jehož v Rodu draka ztvárňuje Steve Toussaint. Na scénáři pracuje tvůrce Mentalisty Bruno Heller, jenž měl původně zájem o seriál soustřeďující se na bitvu Roberta Baratheona (Mark Addy) a Neda Starka (Sean Bean) proti Šílenému králi Viserysovi.
Rod Draka - Black Trailer
Rod Draka - Black Trailer | HBO
Kromě Jona Snowa HBO už dříve zařízlo i jiné spin-offy, včetně série Bloodmoon, která se měla pod dohledem Jane Goldman odehrávat osm tisíc let před událostmi Hry o trůny. Pilotní díl s Naomi Watts se dokonce natočil, ale studio vystavilo stopku – podle Caseyho Bloyse z HBO chybělo víc invence. Nedočkáme se ani nepojmenované série ze slumů Králova přístaviště, odkud pochází mořští vlci včetně Davose (Liam Cunningham). Stačit musí ambiciózní prequel 10000 Ships o zakladatelce Dorne, princezně Nymeriy, na němž pracuje scenáristka Amanda Segel (Lovci zločinců).
Podívejte se také na žebříček nejlepších fantasy seriálů podle Kinoboxu.
zdroje: SlashFilm, Collider, ScreenRant