Pravá blondýnka se vrátí. Reese Witherspoon chystá comeback své ikonické postavy

Pravá blondýnka se vrátí. Reese Witherspoon chystá comeback své ikonické postavy
Pravá blondýnka | MGM
Široké veřejnosti je Reese Witherspoon stále známá především právě svou rolí v Pravé blondýnce, laickému oku by tedy mohlo připadat, že tato postava z počátku století zůstává jejím největším odkazem.
Pravá blondýnka
Pravá blondýnka
65%
Je však třeba poznamenat, že Reese byla v roce 2006 a 2015 vyhlášena magazínem Forbes jednou ze sta nejmocnějších lidí světa, v letech 2019 a 2021 se objevila na seznamu stovky nejvlivnějších žen. V roce 2021 jí připadla pozice nejlépe placené filmařky vůbec a vloni, s takřka půlmiliardovou net worth (samozřejmě v dolarech), figurovala na seznamu nejbohatších žen Ameriky.
Reese Witherspoon, Luke Wilson
Pravá blondýnka | MGM
Je víc než zjevné, že si Reese vypěstovala enormně dobrou pozici, když jste se možná zrovna dívali jiným směrem. Takovou moc si ale jen stěží vybudujete pouze herectvím, páteří jejího portfolia se tedy stalo produkční impérium, které mnozí srovnávají s tím Stevena Soderbergha. Ten podporuje dravé a nekonformní filmové experimenty a vždy, když mu dojdou peníze, obvolá hollywoodské hvězdy a natočí nový díl Dannyho parťáků nebo Magic Mikea.
Witherspoon je méně „buď a nebo" a její produkční společnost Hello Sunshine nachází častěji zlatou střední cestu mezi vysokou kvalitou a atraktivitou. Mezi její nejúspěšnější projekty patří seriály Sedmilhářky, The Morning Show a Little Fires Everywhere. Soustředí se tak na prestižní, a přesto sledovanou televizní tvorbu a patří k producentkám, které testují hranice této platformy jako málokdo.
Reese Witherspoon
Reese Witherspoon

Herečka, Účinkující

Nyní se Reese podle informací magazínu Deadline chystá na pro sebe neobvyklou sázku na jistotu. Začala totiž pro Amazon připravovat pokračování Pravé blondýnky, nepřekvapivě v seriálové podobě. Pomoct by jí v tom měla dvojice Josh Schwartz a Stephanie Savage stojící za populárním seriálem Gossip Girl.
Když Amazon před nějakou dobou kupoval studio MGM a jeho bohatou knihovnu, byla Pravá blondýna okamžitě identifikována jako žhavý materiál. Zdroje Deadline tvrdí, že by Amazon viděl rád ne jeden, ale hned dva souběžné seriály. Je tedy skvělé, že se vrací z původního týmu zatím alespoň Whitherspoon, která má jistě cit na to, proč si tuhle sérii tolik lidí zamilovalo. Přesný plán zatím není známý, Reese ale nemá problém ve svých nejúspěšnějších projektech i hrát a bylo by vážně divné, kdyby byl návrat Pravé blondýnky výjimkou.
Vzhledem k tomu, jak ozkoušeným formátem je soudní drama, je vlastně podivné, že dosud nikoho nenapadlo Pravou blondýnku serializovat. Vděčný rámec ozvláštněný unikátní a snadno rozpoznatelnou postavou je výchozí bod pro mnohý úspěšný pořad. Vypadá to jako recept na úspěch.
Podívejte se na žebříček nejlepších filmů všech dob podle databáze Kinoboxu.
zdroje: Wikipedia, Deadline