Když se Batman nedívá. Komiksový spin-off s Tučňákem se představuje v temném traileru

Když se Batman nedívá. Komiksový spin-off s Tučňákem se představuje v temném traileru
Tučňák | Max
Na pokračování Batmana si kvůli scenáristickým stávkám počkáme nakonec o rok déle a Bruce Wayne dorazí s novým depresivním dobrodružstvím až v roce 2026. Do světa Gothamu se díky seriálu na platformě Max podíváme už letos na podzim. Seriálový Tučňák se bude odehrávat po událostech z prvního filmu a bude sledovat Oswalda Cobblepota, jeho kriminální vzestup a snahu stát se tím nejmocnějším zločineckým bossem. V cestě mu ale samozřejmě budou stát i konkurenční mafiáni v čele s dcerou zesnulého Carmina Falconeho, která bude bojovat s Tučňákem o nadvládu v gothamském podsvětí. Tu si zahraje Cristin Milioti alias matka ze sitcomu Jak jsem poznal vaši matku.
Tučňák
Tučňák
AI
69%
První teaser pak ukazuje, že bychom měli dostat plnokrevnou gangsterku, v níž se bude hodně mluvit o cti, respektu a touze něco znamenat (jak napovídá Tučňákův ústřední monolog), ale zároveň se tu pojede na vlně nekompromisního boje o moc, v němž obě strany budou bojovat bez rukaviček. Farrell pak již dříve v rozhovorech uvedl, že seriál hodlá více zkoumat Tučňákovu zvrácenou stránku, ale také jeho vnitřní sílu i zlomeného muže, jehož v sobě skrývá. Tato prohlášení a první ukázka pak slibují opravdu temnou komiksovou jízdu, která udělá z ikonického záporáka charakterově mnohem bohatší postavu.
Tučňák: 2. teaser trailer | HBO Max
To vše samozřejmě dostaneme v estetice a stylu Reevesova filmu, což se fanouškům zřejmě ani v seriálové podobě neokouká, jelikož i zde mají vizuální výjevy stále patřičnou atmosféru. Projekt si ostatně pohlídá sám Reeves, jenž se na něm podílí jako producent. Na režijní židličce ho vystřídá např. Craig Zobel, který na sebe výrazně upozornil minisérií Mare z Easttownu. V obsazení se pak dále můžeme těšit i na hereckého veterána Clancyho Browna. První ukázka po stránce dojmu a atmosféry splnila očekávání na jedničku a zdá se, že by seriál mohl čekání na sequel netopýřího muže hezky zaplnit.
Podívejte se také na žebříček nejlepších komiksových seriálů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Max, Variety