Sci-fi událost roku? Seriál od tvůrců Hry o trůny láká na mimozemskou invazi a jiné světy

Sci-fi událost roku? Seriál od tvůrců Hry o trůny láká na mimozemskou invazi a jiné světy
Problém tří těles | Netflix
Seriál vychází z adaptace prvního dílu velebené knižní ságy Vzpomínka na Zemi od čínského spisovatele Liou Cch´-sina. Děj se bude odvíjet od osudového rozhodnutí mladé ženy z Číny v 60. letech. Následky jejích činů se pomocí prostoru a času přenesou do současnosti. Skupinka vědců má díky tomu možnost pochopit zákonitosti vesmíru. Budou ale muset čelit také největší hrozbě lidstva.
Problém tří těles
Problém tří těles
  • Netflix
75%
Už předešlé upoutávky hodně pracovaly s tajemnem a mnoha zcela odlišnými sci-fi prvky, do nichž ještě přimíchaly takřka detektivní zápletku. A zatímco čtenáři si dokázali dát jednotlivé dílky trailerové skládačky dohromady, nepolíbený divák (tedy 90 % lidí) vůbec netušil, co má od Problému tří těles čekat, jelikož námět byl rozklížen až příliš mnoha směry. Finální ukázka tyto dojmy alespoň částečně napravuje. Odkrývá přeci jen o něco více svoji zápletku a dává jasně najevo, s čím se zde bude asi tak pracovat.
Na druhou stranu, pro neznalce předlohy je to na první dobrou pořád celkem divočina. Máme tu hrozbu mimozemské invaze, cestování do jiných světů pomocí vědomí, řadu velkolepých výjevů působících jak z jiného seriálu a do toho nás podle všeho čeká i nějaké to filozofování o vesmíru a dalších otázkách. Je toho zkrátka poměrně dost a kdejakému autorovi by se mohl podobný přehršel motivů snadno rozpadnout pod rukama.
Problém tří těles: finální trailer | Netflix
Weiss a Benioff ovšem mají s adaptacemi velebených knih zkušenosti a na Hře o trůny ukázali, že dokud se jich věrně drží a neimprovizují, není si moc na co stěžovat. Snad se tedy tentokrát vydají tou první cestou a vytěží svět Liou Cch´-sina k radosti všech čtenářů. Bude také zajímavé sledovat, zda netflixovská kampaň, která nemůže logicky sázet na epickou akci, zabere i na nečtenáře a běžného uživatele platformy.
Podívejte se také na žebříček nejlepších sci-fi seriálů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Netflix