Hojerem ani spartakiádním vrahem Metoda Markovič neskončí. Tvůrce prozradil, kolik řad má v plánu

Hojerem ani spartakiádním vrahem Metoda Markovič neskončí. Tvůrce prozradil, kolik řad má v plánu
Metoda Markovič: Hojer | Voyo
Metoda Markovič se jistě řadí mezi největší seriálová překvapení začátku roku. Režisér Pavel Soukup po #annaismissing a minisérii #martyisdead potvrdil, že patří mezi nejtalentovanější české tvůrce současnosti a naservíroval divákům napínavou retro kriminálku s jasnou tvůrčí vizí, která se snažila co nejvíce přiblížit realitě. Činy Ladislava Hojera v podání skvělého Petra Uhlíka děsily, zároveň ovšem všechny upoutalo skvěle napsané pouto mezi ním a vyšetřovatelem Jiřím Markovičem s tváří Petra Lněničky.
Metoda Markovič: Hojer
Metoda Markovič: Hojer
92%
Jedním z hlavních strůjců úspěchu je scenárista Jaroslav Hruška, jenž seriál napsal společně s bratrem Tomášem. Při snaze o co největší autentičnost a věrnost mu pomáhal před svou smrtí také sám Markovič, s nímž Hruška seriál konzultoval a vtisknul do něj i kriminalistovy poznatky. Policejní práci z 80. let a jejím metodám Hruška evidentně dosti propadl a s tématem se nehodlá jen tak rozloučit.
Druhá řada Metody Markoviče již byla oznámena, a dokonce se už ví, že tentokrát bude pojednávat o Jiřím Strakovi, známém jako spartakiádní vrah. Hruška pak v rozhovoru pro rádio Expres FM prozradil, že na scénáři už pilně pracuje. „Myslím, že mohu prozradit, že teď píšu scénáře. Nahrubo mám všechny v druhých, třetích, čtvrtých, pátých, šestých verzích, podle toho, o jaký díl se jedná. Pracujeme na tom,“ upřesnil Hruška. Počítá se s tím, že se kromě Markoviče vrátí i zbytek týmu, tedy i Václav Neužil či Adam Mišík.
Metoda Markovič: Hojer
Metoda Markovič: Hojer | Voyo
Ani druhou sérií ovšem nemusí příběhy Jiřího Markoviče na platformě Voyo skončit. Hruška totiž prozradil, že má celkově v plánu čtyři řady. „Kdyby to šlo, tak celou tuto sérii o práci policie na přelomu 80. a 90. let mám vymyšlenou na čtyři série. Vstupem do 90. let by to podle mé představy mělo skončit. Mám vybrané případy, které by reprezentovaly určitý způsob práce policie i jistý tlak, který na policii je,“ vyprávěl scenárista.
Samozřejmě by záleželo na tom, zda by byl o další série divácký zájem, a jak by se na další pokračování tvářilo Voyo. Vzhledem k vysokým kvalitám první sezóny i aktuální popularitě se však zdá, že se autorův plán může v následujících letech stát skutečností.
Podívejte se také na žebříček nejlepších českých seriálů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: TV Nova, Expres FM