#martyisdead

73%
#martyisdead
Co vedlo dosud bezproblémového patnáctiletého Martina přezdívaného Marty, k tomu, aby vzal do ruky mobil a natáčel se v situacích, ze kterých mrazí? A musel zemřít, aby jeho rodiče zjistili, jak úzkostné pocity a hrůzné chvíle před svou smrtí zažíval? Byl skutečně patologickou zrůdou, nebo obětí systematického vydírání? Martinův otec se odmítá smířit s nezodpovězenými otázkami, kterých s každým dalším přihlášením do synova notebooku přibývá. Pouští se proto do pátrání, které mu postupně skládá komplexní obraz posledních týdnů teenagerova života. (MALL.TV)




Recenze: #martyisdead

Kinobox.cz
75%

Skrze strohou, jednoduchou, ale přitom nikterak závadnou obrazovou stránku tak sledujeme emočně nesmírně vypjatý a napínavý příběh, jenž by nikdo dobrovolně nechtěl zažít. Přitom je ale děsivě realistický a něco podobného může potkat skoro kohokoliv...


xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Kdyby to jen trochu ubralo z návodné hudby, cool montáží a vůbec snahy vypadat jak trendy video a jen trochu to důvěřovalo síle námětu ("vypůjčenému" od 13 Reasons Why) a vytříbilo se to, mohlo to být opravdu dobré. Možná by to působilo méně chtěně. Byť se dá debatovat o tom, jestli je to námět dost nosný na celý internetový seriál - ono vlastně stačí vidět první a poslední díl. Taky se to bohužel nezbavuje určitého osvětového odéru - nemíněno tentokrát v dobrém. Prostě to působí míň jako drama a víc jako varovné video pro děcka - a na tohle mají děcka cit.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
V tom v čom iné náučné filmy a seriály pohoreli (dívam sa na teba Unfriended!) Martyisdead exceluje - v podaní a spracovaní! Seriál Martyisdead je ukážkovým príkladom ako z generického a takmer bezduchého nápadu na náučný seriál spraviť perfektnú výučbu o kyberšikane bez prehnaných formalít a nudných faktov. Prevedenie ,ktoré má fakt dušu! Už od začiatku projektu som dúfal ,že Pavel Soukup ukáže všetko ,čo sa na filmovej škole naučil. Od tvorcu Triedy smrti sa aj dalo čakať ,že nesklame. Vytvoril parádny krátky triller s poriadnými prvkami hororu ,mystérie a napätia ,ktorá až na zopár momentov takmer vôbec nepadá. Jedinou väčšou smolou tohto projektu je asi to ,že ho naplno ocenia len ľudia ( ako ja ) ,ktorí si už prešli cez šikanovanie v akejkoľvek podobe . Čo viac k tomu dodať? Takýchto projektov je potreba určite viacej rovnako ako talentovaných režisérov v našich končinách ( beriem Česko a Slovensko stále za jedno územie ). Za prirodzené herecké výkony všetkých zúčasťneních postáv (hlavne za reálnu performáciu Jakuba Nemčoka) udeľujem seriálu 75% - ak by sa 3. epizóda trošku prerobila bolo by to tip-top. Ako som už spomenul na začiatku seriálu - Iný Soukup a iná kvalita seriálu. Pevne dúfam ,že po tomto sa Pavel Soukup v českej kinematografii nestratí :) ...I've got a good feeling about this!

Dodatečné informace

Původní název:
#martyisdead (více)
  • Česká republika #martyisdead
Premiéra v ČR:
20. 10. 2019
Distributor:
MALL.TV
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch