Podobné seriály pro fanoušky Sedmi schodů k moci. Jaké politické hity byste měli vidět?

Podobné seriály pro fanoušky Sedmi schodů k moci. Jaké politické hity byste měli vidět?
Sedm schodů k moci | Prima
Hit Sedm schodů k moci je už sice rok dostupný na streamovací platformě Prima+, i přesto si ho většina diváků všimla až nyní, kdy se ho komerční stanice rozhodla odvysílat v nedělním vysílacím čase. Zde si seriál z Poslanecké sněmovny každý týden připisuje v průměru přes 800 tisíc diváků a je díky tomu hned po Smyslu pro tumor dvojkou večera.
Sedm schodů k moci
Sedm schodů k moci
79%
Seriál sledující příběh ambiciózní Anny Malé s tváří Evy Podzimkové, která se z práce v poslanecké kantýně dostane postupnými krůčky až do nejvyšších pater tuzemské politiky a ložnice premiéra republiky, si publikum zkrátka oblíbilo. Hit navíc ukazuje, že se v našich končinách mohou celkem efektivně chytnout i politická dramata plné pletich, ambiciózních lidí a situací, jež vycházejí ze skutečných kauz. Jelikož je však takových seriálů u nás pořád jako šafránu, možná vás zaujme nabídka dalších žánrovek, které vás také zavedou do drsného a nepředvídatelného politického zákulisí. A často se v jeho středu také pohybuje ambiciózní ženská hrdinka.
Diplomatické vztahy ( The Diplomat )
Diplomatické vztahy
Diplomatické vztahy
76%
Jeden z velkých netflixovských hitů loňského roku vám ukáže příběh americké velvyslankyně Kate Wyler, která nově působí ve Velké Británii. Zde řeší zásadní politické krize, pomáhá vytvořit nečekaná spojenectví a vymýšlí prospěšné strategie. Zároveň se však snaží, aby její divoké a pomalu se hroutící manželství s diplomatem Halem přežilo i ty největší překážky. Seriál je chytlavou a návykovou kombinací vztahovky se svižnými politickými zápletkami a pletichami, v nichž září zejména známá herečka Keri Russell a Rufus Sewell. Série byla letos nominována na cenu Emmy za nejlepší seriál i za nejlepší herečku v hlavní roli.
Diplomatické vztahy | Netflix
Dům z karet ( House of Cards )
Dům z karet
Dům z karet
83%
Hit, který snad ani seriálovým fanouškům nemusíme představovat. Ostatně tvůrci Sedmi schodů k moci se úspěšným politickým thrillerem evidentně sami velmi inspirovali. Jeden z prvních velkých úspěchů Netflixu nám představil bezpáteřního politika Franka Underwooda v podání ďábelského Kevina Spaceyho, který šel při své touze dostat se do Bílého domu i přes mrtvoly. A neváhal podobnou taktiku použít také k tomu, aby svou absolutní moc udržel.
Seriál, s nímž má Sedm schodů k moci společné minimálně tzv. boření čtvrté stěny jedné z postav, byl v prvních řadách špičkovým politickým thrillerem, který uměl zákulisí Bílého domu vytřískat na maximum. Scénář se však s postupujícími sériemi začal malinko točit v kruhu a poslední sezóna se navíc kvůli Spaceyho kauzám musela obejít bez hlavní hvězdy. Několik prvních řad by však příznivci mrazivých politických pletich minout neměli.
Dům z karet
Kancelář Blaník
Kancelář Blaník
Kancelář Blaník
74%
I když se Sedm schodů k moci prezentuje jako první český ryze politický seriál, bylo by nefér nezmínit kultovku, která s těmito kulisami také velmi vděčně pracuje. Ano, ještě před Annou Malou tu byl Tonda Blaník, lobbista a majitel PR agentury, který má prsty i v těch největších politických a společenských kauzách a dokáže zařídit ledacos. Hit z dílny Marka Najbrta byl populární díky svému osobitému humoru, parádním hláškám i živelnému výkonu Marka Daniela. Scenáristé ale hlavně dokázali vtipným způsobem vždy reflektovat aktuální dění a nebrat si servítky. Díky úspěchu si Blaník vysloužil i vlastní film a i v současné politické situaci by jeho nápadité řešení situací diváci nejspíš ocenili.
Kancelář Blaník
Kancelář Blaník - Žížala, Tonda Blaník, Lenka | Nikolas Tušl
Paní ministryně ( Madam Secretary )
Paní ministryně
Paní ministryně
71%
Americký seriál pojednává o bývalé agentce CIA Elisabeth McCord, která z etických důvodů pověsila svou práci na hřebík. Prezident ji však požádá, aby se stala novou ministryní zahraničí, což hlavní hrdinka po menším váhání přijme. Musí ovšem řešit mnohem více věcí než jen zahraniční politiku. Kromě budování důležitých vazeb a hašení potenciálních konfliktů totiž musí vypátrat, kdo zabil jejího předchůdce, jenž zemřel při letecké nehodě. A během šesti řad úspěšného seriálu toho ústřední postava, kterou ztvárnila herečka Téa Leoni, má na starosti samozřejmě ještě mnohem více.
Paní ministryně
Paní ministryně | CBS Television Studios
Skandál ( Scandal )
Skandál
Skandál
74%
Olivia Pope pracovala coby konzultantka pro styk s veřejností v Bílém domě, tento život ale chce nechat za sebou a nyní vede firmu zaměřující se na krizové řízení. Jenže minulost a staré vazby ji a její kolegy opět zatáhnou do nejvyšších pater politiky, kde musí řešit komplikované vztahy a situace. Ostatně, co by mohla čekat, když má trochu bližší vztah k samotnému prezidentovi. Seriálový hit od televizní showrunnerky Shondy Rhimes (Chirurgové, Bridgertonovi) se častěji zaměřoval na vztahy, i přesto dokázal být napínavý a politické prostředí divácky atraktivně vytěžit.
Skandál
Skandál | ABC Television Network
Vláda ( Borgen )
Vláda
Vláda
80%
Jeden z nejchválenějších dánských seriálů, jenž se stal mezinárodním hitem, nám ukazuje politické působení Birgitte Nyborg, která byla nečekaně zvolena novou premiérkou. Seriál sleduje, jak se učí ve vysoké politice manévrovat, mít ostré lokty a zvládat velké mocenské boje, které mají vliv nejen na vnitřní politiku státu, ale také na postavení Dánska ve světě. Zároveň série sleduje její skloubení profesního a osobního života a pomocí postavy televizní moderátorky Katrine Fonsmark se zkoumá i vliv médií. Na rozdíl od Domu z karet se tu však tvůrci snaží držet na uzdě a chtějí předložit co nejvíce realistický pohled do politického zákulisí, který však dokáže být velmi vtahující a napínavý. A podle všeobecné chvály se to autorům povedlo na jedničku.
Vláda
Vláda | DR Fiction
Viceprezident(ka) ( Veep )
Viceprezident(ka)
Viceprezident(ka)
75%
Kromě napínavých pletich a mocenských konfliktů si ale můžete dopřát i trochu toho humoru. Komediální seriál Viceprezident(ka) sleduje bývalou senátorku Selinu Meyer, která se stane pravou rukou prezidenta. Práce v Bílém domě ji však neuspokojuje a nic nejde podle jejích plánů, a tak se snaží přežít všemožné intriky, změnit situaci k obrazu svému a navíc před veřejností vypadat co nejlépe. Seriál je štiplavou satirou, která si dokáže dělat legraci nejen z politiky Spojených států, ale svými motivy a prvky zvládne rýpat do politiků po celém světě. Má na svém kontě několik prestižních ocenění včetně cen Emmy.
Julia Louis-Dreyfus, Tony Hale
Viceprezident(ka) | HBO
Podívejte se na žebříček nejlepších dramatických seriálů podle databáze Kinoboxu.