Na Netflix se vrací ultimátní zločinec Ripley. Z každého záběru upoutávky sálá atmosféra

Na Netflix se vrací ultimátní zločinec Ripley. Z každého záběru upoutávky sálá atmosféra
Ripley | Netflix
Tom Ripley byl od počátku trefou do černého. Patricia Highsmith vytvořila v padesátých letech muže, v němž se mísí absolutní amorálnost a bezohlednost, ale také kultivovanost, vytříbenost a styl. Pod nažehleným povrchem se skrývá ďábel. Mohli bychom číst komplikovaná psychologická a sociologická zdůvodnění, proč nás takové postavy, jimž bychom se ve skutečném světě vyhnuli obloukem, ve fikci tak moc přitahují. Popřít to však nejde.
Ripley
Ripley
82%
Nejedná se o zcela nedotknutelného génia – prakticky v každém svém příběhu se dostane těsně na práh dopadení či zabití. Tím uspokojivější je však jeho nevyhnutelný finální únik. Pan Ripley je skutečně talentovaný, co naplat. I proto ho už ztvárnili někteří z nejikoniičtějších herců jako Alain Delon, Matt Damon a John Malkovich. A nyní se k nim přidává Andrew Scott. Ten už ztvárnil sociopatického mistrovského Moriartyho v Sherlockovi, kde si ho fanoušci a fanynky zamilovali. Nyní může navázat, kde skončil.
Ripley: teaser trailer | Netflix
Asistují mu další špičkoví herci a herečky jako Dakota Fanning, Johnny Flynn a dokonce se tu mihne i John Malkovich, což je zajímavé vzhledem k tomu, že Ripleyho sám ztvárnil v adaptaci z roku 2002. Seriál má na starost věhlasný scenárista a občasný režisér Steven Zaillian, jenž má Oscara za Schindlerův seznam a jehož pracovní adresář zahrnuje jména jako Martin Scorsese a Ridley Scott. Stál i v čele úspěšného krimiseriálu Jedna noc. Nyní dostává do rukou klasickou látku, jíž má vdechnout nový život.
Na jakékoliv závěry je samozřejmě brzo, po první minutové ukázce se však sluší říct, že z každého precizně aranžovaného ostře černobílého obrazu čiší patřičná atmosféra. Seriál působí na první pohled sebevědomě jako něco, co nechceme minout. V kalendáři si tedy zaškrtněme 4. duben a těšme se, s čím Netflix přijde. Do té doby se můžete podívat na seznam nejlepších seriálů z katalogu Netflixu podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Netflix