Manželé Stodolovi: Děsivý příběh českých sériových vrahů se odhaluje v prvním traileru

Manželé Stodolovi: Děsivý příběh českých sériových vrahů se odhaluje v prvním traileru
Manželé Stodolovi | CinemArt
Manželé Stodolovi
Manželé Stodolovi
70%
Jde o případ, který počátkem nového tisíciletí otřásl celým Českem. Jaroslav a Dana byli mladý pár, který žil v poklidné vesnici, kde se všichni obyvatelé dobře znali. S vidinou snadno získaných peněz se rozhodli okrást jejich osamělého starého souseda, kterého při tom Jaroslav zabil. K jejich překvapení policie násilnou smrt důchodce klasifikovala jako nešťastnou náhodu a tím nechtěně otevřela manželům dveře k dalším hrůzným činům, které čítaly téměř desítku obětí.
Manželé Stodolovi: trailer | CinemArt
Původně dokumentární režisér Petr Hátle natočil snímek Manželé Stodolovi jako temný milostný příběh manželů, kteří společně vraždili osamělé seniory. V hlavních rolích se představí Jan Hájek a Lucie Žáčková. V českých kinech bude mít film premiéru již 29. února letošního roku.
„Stodolovi nejsou ve filmu jen vraždící monstra, to by bylo příliš jednoduché. Naznačovalo by to, že jsou totálně odlišní od nás, jiný ‚živočišný druh‘. Ale jsou to pořád lidé. Objevili a otevřeli v sobě manipulaci, násilí, vraždu – a systém je nezastavil. Podobně jako v průběhu válečného konfliktu, kdy selžou všechny instituce a najednou je ‚všechno dovoleno‘, se z běžných občanů stávají sadisté a vrazi“ přibližuje své hlavní postavy režisér Hátle.
Manželé Stodolovi
Manželé Stodolovi | CinemArt
Snímek má jednoznačně atraktivní základ, jeho provedení se ale minimálně z traileru jeví spíše polovičaté. Obecně platí, že upoutávky v naší kotlině moc neumíme, slabší gradace i vykreslení zápletky je ale ten nejmenší problém. Největším zklamáním je televizně působící výprava, která – minimálně na trailerové ploše – dostatečně nevyužívá dokumentární původ svého vypravěče. Přitom právě Hátleovi zkušenosti by mohly podobné látce dodat na potřebné naléhavosti a autenticitě.
Jaké nejlepší české kriminální filmy u nás vznikly, na to se můžete podívat v Kinobox žebříčku nejlepších krimi filmů všech dob. Zda do něj promluví Manželé Stodolovi, to se nyní můžeme jen dohadovat.