Tatér z Osvětimi představuje první fotky. Ukazují tragickou lásku i hereckou legendu

Tatér z Osvětimi představuje první fotky. Ukazují tragickou lásku i hereckou legendu
Tatér z Osvětimi | Peacock
Tatér z Osvětimi zmapuje životní osudy Ludwiga Sokolova (známého též jako Lale) a Gity Furman, skutečných přeživších koncentračního tábora. Ludwig se krátce po svém příjezdu do Osvětimi v roce 1942 stal jedním z tatérů, kteří měli za úkol označovat nově příchozí vězně. Právě tak se seznámí i s Gitou a jde nejen o lásku na první pohled, ale i o vzájemný závazek, že se o sebe pokusí v rámci možností postarat.
Tatér z Osvětimi
Tatér z Osvětimi
AI
65%
Šestidílná série se však bude odehrávat i ve druhé časové rovině. Zhruba 60 let po skončení války totiž starý Ludwig přijde o svou životní lásku a rozhodne se jejich společný příběh převyprávět začínající spisovatelce Heather Morris. To ho zároveň vede k nutnosti se konečně vypořádat s duchy minulosti.
Hlavní hvězdou je bezesporu Harvey Keitel v roli Ludwiga na sklonku života. Jeho mladší verzi hraje Jonah Hauer-King, Gitu ztvární Anna Próchniak a literátku Heather zase Melanie Lynskey. Výraznou postavou zřejmě bude i nechvalně známý osvětimský dozorce Stefan Baretzki v podání Jonase Naye. Režie všech šesti dílů se ujala izraelská filmařka Tali Shalom Ezer (Princezna, My Days of Mercy), tým scenáristů vedla Jacquelin Perske (Malá ryba, minisérie The Cry). Zaujme i jméno Hanse Zimmera, který se podílel na hudebním doprovodu.
Tatér z Osvětimi
Tatér z Osvětimi | Peacock
Celé dílo vzniklo na základě knihy skutečné Heather Morris z roku 2018. Morris na počátku 21. století zpovídala Sokolova a z poznámek získaných před jeho smrtí v roce 2006 posléze dala dohromady celou knihu. Ta se stala bestsellerem, prodaly se jí více než tři miliony kusů a v souvislosti s televizní sérií se zájem jistě ještě obnoví.
V zámoří se první epizoda seriálu objeví na platformě Peacock 2. května, datum uvedení na streamovacích službách běžně dostupných v Česku zatím není známé. Zatím se tedy aspoň podívejte na náš žebříček nejlepších letošních seriálů a na pár dalších zveřejněných fotek Tatéra z Osvětimi, které najdete v galerii (vedle tematicky podobné tuzemské Zprávy a klasiky žánru Schindlerův seznam).
zdroje: Deadline, Wikipedia