Hollywoodský potížista LaBeouf chystá film o Osvětimi. Kdo mu na něj dá peníze?

Hollywoodský potížista LaBeouf chystá film o Osvětimi. Kdo mu na něj dá peníze?
Honey Boy - Shia LaBeouf | Film Servis Festival Karlovy Vary
Podle magazínu World of Reel LaBeouf píše film, v jehož středu by měl být koncentrační tábor v Osvětimi. Kdybychom takovou zprávu slyšeli v jakékoliv souvislosti, čekali bychom od amerických filmařů nejspíš důstojné akademické drama, jež bude možná trochu nudné, půjde však s čistým svědomím pustit dětem ve školách.
LaBeouf by podle všeho chtěl, aby snímek režíroval Abel Ferrara, filmař známý svými drsnými filmy, jež zkoumají, co všechno filmové médium snese. Což je další nápověda, že LaBeoufova Osvětim by rozhodně nešla ve stopách mainstreamově čistého Schindlerova seznamu.
nuda-s-nim-nehrozi-deset-divnych-veci-ktere-behem-slavy-stihl-shia-labeouf
Shia LaBeouf | Sigur Rós - Fjögur Píanó
Právě od Ferrary, jenž LaBeoufa režíroval ve svém aktuálním filmu Padre Pio, zpráva pochází. Filmař stojící za kultovními filmy Poručík a Král New Yorku nicméně ani nenaznačil, jak jsou plány daleko a jestli Shiovu nabídku doopravdy zvažuje.
LaBeoufova matka byla židovka, on sám, jako každý správný rozervaný umělec, má však s bohem komplikovaný vztah. Jednu dobu se hlásil k rámci židovství, později křesťanství, v obou případech šlo však o jeho vlastní velmi specifickou interpretaci. Od roku 2022 by měl být katolíkem.
Shia LaBeouf
Shia LaBeouf

Herec

Podle LaBeoufova scénáře vznikl už film Honey Boy z roku 2019, v němž se pokoušel vypořádat s komplikovaným vztahem se svým otcem. Později svůj text označil za „úplný nesmysl“ a přiznal, že si hodně věcí vymyslel či je různě zmanipuloval.
Těžko si představit, že by někdo problémovému filmaři, kterého v listopadu čeká soud za domácí násilí, jehož se měl dopustit na své dřívější partnerce FKA Twigs, zafinancoval film o tak choulostivém tématu. Alespoň však vidíme, co se zrovna LaBeoufovi honí v hlavě.

Kinolog: Malá mořská víla si rasistický povyk nezaslouží. Kritizovat ji musíme za něco jiného
Ostatní28. 5. 2023
Kinolog: Malá mořská víla si rasistický povyk nezaslouží. Kritizovat ji musíme za něco jiného