Jiří Lábus ve spalovací peci a Tři Tygři bez Kozuba. Krematorium chce být novou Arabelou

Jiří Lábus ve spalovací peci a Tři Tygři bez Kozuba. Krematorium chce být novou Arabelou
Krematorium | Divadlo Mír
Už na konci ledna by se totiž na platformě MírPlay (a následně i v horší kvalitě a s reklamami na YouTube kanálu Divadla Mír) měl objevit šestidílný seriál Krematorium. Vzhledem k názvu a ostatně i k tradičnímu záběru tohoto souboru nepřekvapí, že dílo bude sázet hlavně na černý humor. Tomu napomáhá i angažování Jiřího Lábuse, který si zahrál sám sebe.
Krematorium: teaser trailer
„V seriálu se ocitnu v rakvi, která dokonce zajede do spalovací pece. Ukáže se ale, že pec zlobí a já se druhý den objevím u Záhorských na snídani,“ vysvětluje v tiskové zprávě Jiří Lábus. Postavu majitele krematoria Záhorského hraje Čuba, který láká na podobnost s divácky milovanými tituly jako Arabela (1980) a Návštěvníci (1983).
Krematorium
Krematorium
AI
62%
V centru příběhu tedy bude Záhorského rodina, jíž se začnou dít netradiční věci v čele s čerstvě zpopelněným Lábusem, který se po smrti (a v černobílé podobě) ocitne zpět mezi živými. Lábus navíc není jediný, kdo přežije vlastní smrt, a tak dojde k vrstvení bizarních a děsivých momentů, jejichž cílem je však především trochu odvážněji pobavit publikum.
O režii se stará Tomáš Svoboda, podepsaný třeba pod komediemi Hodinový manžel (2014), Jak se zbavit nevěsty (2016) či Indián (2022). Společně s ním napsal scénář Ondřej Formánek a vedle Lábuse hrajícího sebe sama se v dalších rolích objeví Čuba, Ferro, Polák, další herečky z ansámblu Divadla Mír Lada Bělašková a Marie Anna Kupcová a také Kamila Janovičová. Fanoušky a fanynky Štěpána Kozuba musíme zklamat, v tuto chvíli se totiž nezdá, že by byl do projektu jakkoli zapojený.
Krematorium
Krematorium | Divadlo Mír
Za víc než měsíc tedy uvidíme, zdali se dílo zařadí mezi zdařilejší projekty tohoto ansámblu (jako třeba seriál sKORO NA mizině (2020, či některé jednotlivé skeče pod hlavičkou Tří Tygrů). Zatím se můžete podívat na náš žebříček nejlepších seriálů letošního roku.
zdroj: Divadlo Mír