Terminátor není mrtvý. Netflix se sérii pokusí nakopnout anime seriálem

Terminátor není mrtvý. Netflix se sérii pokusí nakopnout anime seriálem
Terminator Genisys | Paramount Network
Do Temného osudu se vkládaly velké naděje, protože se k sérii jako producent vrátil James Cameron. Jenže ani to na úspěch v kinech nestačilo, a přestože se snímek dočkal pozitivních ohlasů, v kinech prodělal přes sto milionů dolarů. Plány na další filmy logicky padly a čekalo se, že o Terminátorovi nějakou dobu neuslyšíme. A minimálně pro kina to stále platí. Pokud však jde o streamovací služby, tam bude situace jiná. Netflix totiž oznámil seriál Terminator: The Anime Series.
Novou show produkuje japonské animační studio Production IG, které je zodpovědné za kultovní dílo Ghost in the Shell. První upoutávka začíná strohým varováním: „30. srpna 1997 se všechno změní“. Jde o datum, kdy si umělá inteligence Skynet uvědomila sama sebe a zahájila válku proti lidstvu.
Terminator: teaser trailer | Netflix
Oficiální synopse série je následující. Rok 2022. V budoucnosti už desítky let zuří válka mezi několika přeživšími lidmi a armádou strojů. Rok 1997. Umělá inteligence známá jako Skynet zahájila válku proti lidstvu. Mezi budoucností a minulostí se ocitá vojákyně vyslaná zpět v čase, aby změnila osud lidstva. Jejím úkolem je vrátit se do roku 1997, aby chránila vědce Malcolma Leeho, který pracuje na spuštění nového systému, jenž má konkurovat chystanému Skynetu. Zatímco se Malcolm snaží zorientovat v nové situaci, pronásleduje ho nelítostný zabiják z budoucnosti, který navždy změní jeho osud.
Série zatím nemá stanovené datum premiéry a trailer toho příliš neodhalil. Terminátor v anime podání by však mohl být potřebnou živou vodou, kterou značka potřebuje. Příběh se, na druhou stranu, minimálně podle uvolněné synopse příliš nemění. Zde najdete Kinobox žebříček nejlepších seriálů.
zdroje: Giant Freakin Robot, Variety