Cestování časem, marmeláda a Emma Smetana. Eliška a Damián vychází z Kate a Leopolda

Cestování časem, marmeláda a Emma Smetana. Eliška a Damián vychází z Kate a Leopolda
Eliška a Damián | TV Prima
Tak by měl vypadat nový pořad s názvem Eliška a Damián. V titulních rolích se objeví Emma Smetana a Robert Urban jako zamilovaný pár, který musí čelit osudové nepříjemnosti v podobě cestování časem. Eliška totiž žije v současnosti a musí se postarat o zděděnou marmeládovnu, zatímco Damián přichází z roku 1758. Jedná se o šlechtice, jenž se namísto známého zámeckého prostředí ocitá v nepřehledné současnosti, navíc se ve své době má ženit s pruskou princeznou.
Eliška a Damián
Eliška a Damián
21%
Historická linka lákající na atraktivní exteriéry a dobové kostýmy však bude bezesporu vedlejší oproti té romantické, v níž se dvojice bude pokoušet překonat časoprostorový rozdíl bezmála tří staletí. Seriál tedy evokuje úspěšný netflixovský seriál Cizinka (od roku 2014), jako hlavní inspirace však posloužila romantická komedie Kate a Leopold (2001) s Meg Ryan a Hughem Jackmanem.
Eliška a Damián: trailer | TV Prima
„Hraji šlechtice, a to skýtá spoustu hezkých příležitostí nechat diváky nahlédnout do šlechtických budoárů, zámků a dalších krásných prostředí. V tomto ohledu je to rozhodně zajímavé, ale hlavně je to příběh o velké lásce,“ řekl Urban pro Media Club a Smetana dodala: „Nad přijetím role Elišky jsem moc dlouho neváhala, protože dostat hlavní roli v takovém velkém projektu je obrovská výzva. Mě navíc v životě baví zkoušet nové věci a chovám se občas dobrodružně a riskantně. Role jako tato se zkrátka neodmítá. Jsem moc ráda, že budu hraji takovou moderní princeznu, dlužím to svým dcerám.“
Vedle Smetany a Urbana, známého primáckému publiku díky ZOO, se v seriálu objeví i Anežka Rusevová, Milan Šteindler, Michaela Kuklová a další. Dvanáctidílný seriál se na televizních obrazovkách objeví už za pár týdnů v rámci podzimního programového schématu.