Sedmá série Cizinky představuje trailer a láká na nálož bitev i milostných vzplanutí

Sedmá série Cizinky představuje trailer a láká na nálož bitev i milostných vzplanutí
Cizinka | Starz
Oblíbený seriál Cizinka (v originále Outlander) se v polovině června vrátí na televizní obrazovky. V traileru s českými titulky představuje lákavou ochutnávku toho, nač se můžeme v tomto historickém melodramatu se sci-fi premisou těšit tentokrát.
Cizinka: trailer na 7. sérii | Starz
Sedmá série bude mít plných šestnáct dílů, což je nejvíc od totožně dlouhé první sezóny z let 2014 až 2015. A stejně tak dojde i na jejich odvysílání ve dvou blocích po osmi epizodách. Seriál si udržuje přístup, který se třeba Hře o trůny časem rozpadl; každá sezóna totiž vychází z jedné knihy autorky Diany Gabaldon. Sedmá série je adaptací románu s názvem Paměť kostí, americká spisovatelka dosud publikovala ještě dvě další. Stále je tedy z čeho brát, tvůrci však nedávno ohlásili, že seriál příští rok skončí osmou sérií, jež bude mít deset dílů.
Cizinka
Cizinka
80%
To znamená, že do konce ságy si fanoušci a fanynky mohou užít ještě 26 epizod, jejichž hlavní zápletkou bude samozřejmě romance mezi Angličankou Claire (Caitríona Balfe) a skotským válečníkem Jamiem (Sam Heughan). V blížících se dílech by se měli vedle starých známých objevit i nové postavy jako třeba Jamieho nemanželský syn William Ransom (Charles Vandervaart) či kvakerští sourozenci Rachel (Izzy Meikle-Small) a Denzell (Joey Phillips).
Cizinka
Cizinka | Starz
Zatím však není jasné, kdy přesně české publikum uvidí nové díly na Netflixu, kde se předchozí řady objevily. Jedná se totiž o původní obsah americké kabelovky Starz, který je v některých zemích na Netflixu k vidění v tentýž den (díly vycházejí s týdenním rozestupem), v jiných ale až s ročním zpožděním. Příznivce cestování v čase za láskou tak snad potěší aspoň zpráva, že se výhledově mohou těšit i na prequelový spin-off Cizinka: Krev mé krve zaměřující se na Jamieho rodiče Briana a Ellen.

Kinolog: Ivetu zabíjejí podruhé příšernou telenovelou. Anebo je to pohádkový horor?
Ostatní14. 5. 2023
Kinolog: Ivetu zabíjejí podruhé příšernou telenovelou. Anebo je to pohádkový horor?