Očekávaný seriál The Sandman již brzy odstartuje. Podívejte se na první ukázky

Očekávaný seriál The Sandman již brzy odstartuje. Podívejte se na první ukázky
The Sandman (2022) | Netflix
Neil Gaiman je velmi vlivnou postavou ve světě temné fantasy a sci-fi literatury. Jedná se o anglického tvůrce, který má na svém kontě řadu krátkých příběhů, novel, komiksů, grafických novel a filmů. Za dobu své dlouhé kariéry již vyprodukoval řadu bestsellerů. Mezi ty nejznámější patří například tituly The Graveyard Book, Good Omens a The Ocean at End of the Lane. Pravděpodobně jedním z jeho nejznámějších a nejoblíbenějších výtvorů je The Sandman, komiksová série vydaná nakladatelstvím DC Comics. Právě tyto komiksy se dočkaly seriálové adaptace, která již 5. srpna dorazí i na český Netflix.
ocekavany-serial-the-sandman-jiz-brzy-odstartuje-podivejte-se-na-prvni-ukazky-1
The Sandman (2022) | Netflix
Gaimanova série The Sandman spatřila světlo světa v roce 1989. Její příběh se od té doby značně rozšířil a dodnes je důležitou součástí světa DC komiksů. Na jejich motivy již v minulosti vznikl seriál s názvem Lucifer, který se zaměřil na vládce pekla a jeho touhu oprostit se od stereotypu, který ho provází. Vládnout peklu v temnotě a v osamění? To není nic, co by Lucifer Morningstar (Tom Ellis) chtěl.
Nicméně nyní přichází na řadu seriál The Sandman, který by měl svět těchto komiksů představit z poněkud širšího úhlu. Výkonnými producenty jsou Allan Heinberg (Chirurgové) a David S. Goyer (Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti, Terminátor: Temný osud). Netflixu svůj nový pořad okomentoval následovně: „Seriál nabízí bohatou směs moderních mýtů a temné fantasy. Prolíná se zde současná fikce s historickými dramaty a legendami.“
ocekavany-serial-the-sandman-jiz-brzy-odstartuje-podivejte-se-na-prvni-ukazky-7
The Sandman (2022) | Netflix
Král snů (Tom Sturridge), jinak známý také jako Sen, Sandman či Morfeus, padne do zajetí, v němž stráví sto let. Během jeho nepřítomnosti ale nastane řada komplikací a změn, které proměnily svět spících i bdících. Když se dostane zpět, zjistí, jaké škody byly napáchány. Musí proto vyrazit napříč časovou osou a cestovat do minulosti, prozkoumávat další světy a pokusit se napravit vše, co se stalo. Během těchto cest si Morfeus navíc bude muset ověřit, kdo je jeho přítel, a potká spoustu nových bytostí, mytických či lidských.

Nejnovější trailer: The Sandman

The Sandman
Obsazení seriálu bylo vyzrazeno již na začátku tohoto roku. Uvidíte Kirby Howell-Baptiste (Silent Night) jako Smrt a Masona Alexandera Parka (Cowboy Bebop) jako Touhu. Smrt je považovaná za moudřejší a milejší, zatímco Touha vykazuje spíše antihrdinské charakteristiky. Hlavního hrdinu, krále snů Morfea, ztvární Tom Sturridge (Mary Shelleyová) a v roli pekelného knížete Lucifera se představí herečka ze Hry o trůny Gwendoline Christie.
Seriál se z prvních ukázek jeví jako absolutně famózní vizuální podívaná, která nemá ve světě obdoby. Podívejte se sami na námi vybrané příspěvky z Twitteru. Fanoušci a fanynky komiksů se nemohou dočkat, až uvidí víc. Jestliže máte rádi temnou a melancholickou atmosféru, líbí se vám raná temná tvorba Tima Burtona a nevadí vám trochu toho nadpřirozena, měli byste se na seriál těšit.
Jaký bude příběh, to se musíme nechat překvapit. Již v minulosti se k němu spousta uživatelů nejen na Twitteru vyjádřila dost skepticky. Komiksy jsou totiž známé svou rozmanitostí a fantaskností, která je velice těžko vysvětlitelná, natož zachytitelná. Nicméně už nyní můžeme říct, že co se týče vizuálu, bude to stát za to.
The Sandman
Na závěr si můžete pustit první delší ukázku, v níž hraje prim herecké duo Tom Sturridge a Gwendoline Christie.
The Sandman
Žena v roli Lucifera. Trend z Constantina pokračuje i v připravovaném seriálu The Sandman
Seriály1. 6. 2022
Žena v roli Lucifera. Trend z Constantina pokračuje i v připravovaném seriálu The Sandman