Nejlepší seriály startující v prosinci 2017

Nejlepší seriály startující v prosinci 2017
Soumrak templářů / History Channel

Dark /Netflix/

Příběh: Rodinná sága s prvky nadpřirozena zasazená do německého města Winde. Dark je často charakterizovaný jako německá odpověď na americký hit Stranger Things, nicméně v mnohem ponuřejších tónech. V místních lesích se ztratí dva chlapci, a i když se rozjede pátrání, jediným výsledkem jsou odhalená tajemství spojená s městečkem i jeho obyvateli. A tušení, že v lesích se skrývá temná nadpřirozená síla.
Zajímavost: První původní německý seriál natočený pro Netflix.
Premiéra: 1. prosince

Happy! /SyFy/

Happy!
Příběh: Nájemný zabiják takřka nepřežije jednu ze svých akcí, ovšem podaří se ho resuscitovat a na jeho probuzené vědomí čeká velké překvapení – modrý okřídlený jednorožec jménem Happy. Už trailer napovídá, že tady máme co do činění s něčím, co se řítí mimo zajeté koleje.
Zajímavost:Projekt vzešel z hlav komiksových legend Granta Morrisona (především scenáristická práce pro DC) a Daricka Robertsona (výtvarná práce na Spidermanovi) a režie se ujal Brian Taylor (Zastav a nepřežiješ). Hlavní role Christopher Meloni (Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti, Oz)
Premiéra: 6. prosince

Soumrak templářů /History Channel/

Soumrak templářů
Příběh: Seriál Soumrak templářů se noří hluboko do utajovaného světa legendárního bratrstva válečnických mnichů – templářských rytířů. Od jejich bitev ve Svaté zemi přes složité vztahy s králem Francie až po zradu, která nakonec vedla k jejich tragickému zániku, nebyl příběh templářských rytířů dosud nikdy odvyprávěn tak uceleně jako nyní.
Zajímavost: Seriál vznikal v produkci The History Channel, přičemž jedním z koproducentů je i hollywoodská hvězda Jeremy Renner. Není bez zajímavosti, že část seriálu se natáčela i na pražském Barrandově, kde došlo k rozsáhlému požáru a shořely kulisy za zhruba 10 milionů korun.
Premiéra: 6. prosince

Střelný prach /BBC One/

Střelný prach
Příběh: Minisérie odehrávající se převážně v Londýně počátku 17. století. Robert Catesby, který je oddaným katolíkem i v době, kdy protestantská Anglie katolíky neúnavně pronásleduje, zosnuje spiknutí, jehož cílem je vyhodit do povětří parlament a zabít krále. Seriál předchází zrodu tohoto spiknutí.
Zajímavost: Hlavní roli a pozici koproducenta přijal Kit Harrington (Hra o trůny). V minisérii se kromě Harringtona představí celá řada skvělých herců a hereček. Například Peter Mullan, Mark Gatiss, Liv Tyler nebo Tom Cullen. Pozornosti hodný je i fakt, že Kit Harrington je přímým potomkem Roberta Catesbyho!
Premiéra: 18. prosince

Wormwood /Netflix/

Wormwood
Příběh: Šestidílná minisérie v produkci Netflixu se podívá na zoubek nechvalně proslulému experimentování CIA s LSD v 50. letech. Konkrétně se zaměří na případ zaměstnance CIA Franka Rudolpha Olsona, který poté, co mu bylo tajně podané LSD, vyskočil z okna a zabil se.
Zajímavost: Režie projektu se ujal dnes už legendární dokumentarista Errol Morris (Mlha války), tudíž celá série má punc autenticity a kombinuje dokumentární formu s hranými rekonstrukcemi zásadních událostí s příběhem spojenými. Hlavní roli si zahrál Peter Sarsgaard (Škola života).
Premiéra: 15. prosince

Jean-Claude Van Johnson /Amazon/

Jean-Claude Van Johnson
Příběh: Šestidílná minisérie vychází z úspěšného filmu JCVD (2008), kde v sebe sžíravém dramatu slavná akční hvězda ukázala, jak může vypadat fiktivní konec její kariéry. Film se setkal s velkým ohlasem a Amazon přichází tentokrát v komediálně pojatém příběhu, kde opět hvězda akčních filmů hraje sebe sama a rozvíjí identitu tajného agenta Johnsona.   
Zajímavost: Kromě Amazonu se na produkci seriálu podílela společnost Scott Free (Ridley Scott). Je otázkou, je-li to pro minisérii plus. Progresivnost filmu JCVD určitě není to, co bychom v posledních projektech společnosti Scott Free viděli.
Premiéra: 15. prosince

McMafia /BBC One/

McMafia
Příběh: Na vánoční období si BBC připravila start osmidílného seriálu, jehož ústřední postavou je Alex Goldman – potomek ruských exulantů, vychovaný v Británii. Kriminální minulost jeho příbuzných se ovšem nedá skrýt ani zapomenout a tak mladému muži nezbývá, než se jí postavit.
Zajímavost: Režie se ujal James Watkins (Žena v černém) a hlavní roli ztvárnil v Británii stále populárnější James Norton (Happy Valley). Mnozí sérii přirovnávají k úspěšnému Nočnímu recepčnímuTomem Hiddlestonem. Část seriálu se natáčela také v Praze.
Premiéra: 2. polovina prosince 2017