US tržby: X-Meni ovládli kina, Adam Sandler potvrdil úpadek své kariéry

US tržby: X-Meni ovládli kina, Adam Sandler potvrdil úpadek své kariéry
Budoucí minulost přirozeně o premiérovém víkendu skončila na prvním místě. S kolika miliony? Kulatými devadesáti. Je to druhý nejlepší start v rámci série (ironií osudu je první Poslední vzdor, což je nejslabší díl) a i když stál film nemalých 200 milionů dolarů, zaplatí se bez problémů. Celosvětově již totiž zdolal čtvrt miliardy a tržby budou padat pozvolna. Foxové tímto úspěchem poslali jasný vzkaz Marvelu, že kvalitní a úspěšný komiksový film nemusí vznikat pouze v Marvel Studios. Další díl, který ponese Apokalysa, má cestičku úhledně zametenou. Těšíme se, těšíme.
Adam Sandler, Drew Barrymore
Před pár lety měly všechny filmy Adama Sandlera rozpočet okolo 80 milionů. Dnes už mu studio podobnou částku neodklepne.
Razantní nástup X-Menů znamenal větší propad pro Godzillu o 66% na druhé místo. Dolárky se nicméně dále ve velkém hrnou, takže dalším dílům nebrání nic v cestě. Až třetí skončila novinka Adama Sandlera Blended, v níž se znovu sešel s Drew Barrymore. Tahle dvojka dříve na diváky fungovala, za posledních pár let ale Sandler ztratil hodně fanoušků. Tolik, že už mu studio nedovoluje vyšší rozpočty. Na Blended padlo 40 milionů a i to bude ve výsledku příliš. Za první víkend si totiž nová sandlerovka přišla na pouhých 14 mega a díky otřesným ohlasům snímek bleskurychle ze žebříčku zmizí.
us-trzby-x-meni-ovladli-kina-adam-sandler-definitivne-podepsal-parte-sve-kariery
Jedné z vedlejších rolí v komedii Chef se ujal Favreauův kamarád Robert Downey Jr., s nímž natočil dva Iron Many.
Ukázkovým případem úspěchu jsou čtvrtí Sousedi, kteří stáli 18 milionů a celosvětově již vydělali 10x tolik. Pátému Spider-Manovi pomalu dochází dech, což platí i pro zbylé osazenstvo TOP10. Výjimkou je devátá komedie Chef, kterou si režisér Jon Favreau odskočil k natočení malé, nenáročné srdcovky (předtím nám naservíroval první dva Iron Many). V "šéfovi" hraje hlavní roli, snímek napsal, režíroval a ohlasy nemohou být lepší. Tomu odpovídá i skutečnost, že film z pouhé pětistovky kin vykřesal 2 miliony.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.