US tržby: Britsko-irská chlapecká kapela a Mexiko to natřeli celému Hollywoodu

US tržby: Britsko-irská chlapecká kapela a Mexiko to natřeli celému Hollywoodu
Instructions Not Included
Chlapci z One Direction mají dohromady tolik let, co zmíněný Hefner a poměrně rychle si od svého účinkování v X-Faktoru v roce 2010 získali pověst jedné z nejoblíbenějších chlapeckých kapel současnosti. Když došlo na oznámení dokumentu, který se podívá klukům do šatny, bylo jasné, že se rýsuje hit. A nedopadlo to jinak. Snímek One Direction 3D: This is Us o víkendu startoval v amerických kinech a se 17 miliony si urval první místo. Bylo by naivní si myslet, že do kina zabloudil i někdo, kdo není fanoušek (no, možná nějací obětaví chlapci sloužící jako doprovod). Dokument samotný ale prý není vůbec špatný i pro nezasvěcené. Nemalý podíl na tom má nepochybně režisér Morgan Spurlock, autor povedeného Super Size Me.
us-trzby-britsko-irska-chlapecka-kapela-a-mexiko-to-natreli-celemu-hollywoodu
Instructions Not Included
Přestože je v rámci čísel jednička jasná, největším vítězem víkendu nejsou One Direction, ale mexická dramedy na pětce Instructions Not Included. Že není startovné 7.5 milionů nijak výjimečné? Ale je. Mluvíme totiž o filmu, který dokázal tuhle cifru vydolovat z 347 kin! Jen pro příklad - Arnoldova Konečná šla o svém debutovém víkendu do 2913 kin a vydělala o milion méně. Nemám nejmenší tušení, jak se povedlo, že se cizojazyčný film o otci a dceři dočkal takového zájmu diváků. Tvůrci mají každopádně vyhráno, protože je snímek stál pouhých 5 mega. O co, že brzy dojde na ohlášení remaku.
us-trzby-britsko-irska-chlapecka-kapela-a-mexiko-to-natreli-celemu-hollywoodu-2
Getaway
Pozici extrémního průseráře si naopak urvalo drama s Ethanem Hawkem a Selenou Gomez Getaway startující až na deváté pozici. Pokus o 96 hodin na kolech (hrdinovi unesou manželku a on je nucen divoce se řítit městem) se navzdory jindy jistému Hawkeovi totálně minul účinkem. Kritici i diváci shodně mluví o tragédii, která připomíná ta nejlacinější béčka. Ale dalo se to asi čekat, když si studio k režii nabralo člověka, co kdysi zpatlal Dračí doupě. Opening za 4 miliony je tak ještě hodně smířlivý a Warneři mají jediné štěstí, že je tahle legrace vyšla na skromných 18 milionů. Na videu se film zaplatí.
Simon Pegg, Nick Frost, Eddie Marsan, Martin Freeman, Paddy Considine
U Konce světa | CinemArt
Žebříček dále doplňují zasloužené hity The Butler a Millerovi na tripu, nepovedená, ale levná a tudíž již zaplacená Letadla, sci-fi Elysium, které dohání ztráty ve Světě (ve Státech snímek "jen" obstojně vydělává), výborná britská komedie The Worl's End, jež z nepochopitelného důvodu vypadla z plánu českých premiér, propadák Mortal Instruments: Město z kostí a druhý Percy Jackson, který podobně jako Elysium mnohem více táhne mimo US.
Obrázek článku
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete ZDE.