Cloverfield aka Monstrum se dočká pokračování

Cloverfield aka Monstrum se dočká pokračování
Monstrum (2008) | Paramount Pictures
Abrams si schopnost dráždit publikum ošahal megapopulárním seriálem Ztraceni (2004) a od té doby úspěšně masíruje veřejnost každým novým projektem. Dokázal zaujmout restartem Star Trek (2009), úspěšně prodal náznakovou propagací Super 8 (2011) a ani jím produkovaný Cloverfield (2008) nebyl ošizen. Na konci si tvůrci nechali malá otevřená vrátka formou nenápadného šeptu „Je stále naživu!“. Od té doby fanoušci netrpělivě vyhlížejí sequel, který jim ukáže další vývoj destruktivní situace.
Nyní se konečně vyjádřil scenárista jedničky Drew Goddard. Dle jeho slov má studio zájem, neřítelem je pouze čas. Dvojka by měla vzniknout pod stejným týmem, tzn. Goddard scénář, Abrams produkce a Matt Reeves režie. A tady padá kosa na kámen - pánové si neumí sladit diáře. Abrams je všeobecně vytížená persóna, Reeves zabil dva roky prací na nevýrazném remaku Let Me In (2010) a Goddard je aktuálně plně vytížený nadějným režijním debutem The Cabin in the Woods (2011). O Cloverfield 2 se přesto bát nemáme. Film 100% bude. Jen zkrátka všem musí vyjít volná chvilka.
cloverfield-aka-monstrum-se-docka-pokracovani
A o čem film bude? Na to Goddard reagoval slovy: „Pokud se nás všech tří zeptáte, dostanete tři různé odpovědi. Stejně ale vznikal první film.“ Tudíž nevíme nic. Ale to už k Abramsovým budoucím projektům tak nějak patří.
Víte že?...
... podle Nevilla Page, autora monstra, je jeho výtvor pouhé děťátko, které hledá svou matku? Jak by tím pádem byla asi veliká maminka?