Tržby: Kocour v botách porazil oslíka Murphyho

Tržby: Kocour v botách porazil oslíka Murphyho
Mistrovský plán | 2011 Universal Studios
Mistrovský plán
Mistrovský plán | 2011 Universal Studios
Mistrovský plán byl vybaven před svým vstupem na plátno nejen hvězdným komediálním obsazením (Eddie Murphy, Ben Stiller, Matthew Broderick, Alan Alda), ale i obstojnými recenzemi a výborně šlapajícími trailery. Výsledných 25 milionů dolarů určitě není žádný průšvih, navíc je tu podobně jako u RED šance, že se z filmu stane divácká trvalka. Na Kocoura v botách to ale nejspíš ani v příštích týdnech stačit nebude, neboť snímek zažil neskutečně malý 3% propad, což znamená dalších 33 milionů a první místo. Tenhle film jen tak ze žebříčku nezmizí. Mistrovský plán se musí, i přes solidní start, spokojit s druhou pozicí. Schválně, jestli i jemu zachovají diváci přízeň.
John Cho, Kal Penn
Zahulíme, uvidíme 3 | 2011 New Line Productions Inc.
Na trojce symbolicky otevírá Zahulíme, uvidíme 3 se 13 miliony. Tahle série nikdy nebyla o velkých číslech, ale o malých rozpočtech a věrné základně fanoušků. Trojka se 100% zaplatí (stála 19 milionů) a v kinech nejspíš vydrží o něco déle než dvojka, neboť má výrazně lepší hodnocení. Nic nového nás v žebříčku dále nečeká. Na čtyřce výborně vydělávající Paranormal Activity (rozpočet 5 milionů, celosvětové tržby 172… no neberte to), na pětce Vyměřený čas, který slabší tržby z Ameriky dohání ve světě a na šestce obstojně vydělávající i hodnocený taneční remake Footloose.
Ocelová pěst na sedmé pozici oslavila celosvětových 200 milionů, osmý Rumový deník Johnnyho Deppa oficiálně aspiruje na největší komerční průšvih roku, devátá potencionální oscarovka George Clooneyho The Ides of March a na desítce neméně ambiciózní sportovní drama Moneyball Brada Pitta.
Kocour v botách tentokrát projevil nečekanou vytrvalost. J. Edgar a Válka "vykrádám 300ku ve velkém" Bohů to příště nebudou mít lehké.
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.