Tržby: Ocelová pěst Hugha Jackmana dál vládne

Tržby: Ocelová pěst Hugha Jackmana dál vládne
Ocelová pěst | Walt Disney Studios
Hugh Jackman
Ocelová pěst | Walt Disney Studios
Z Ocelové pěsti se vyklubal docela milý „roboRocky“ a diváci mu drží přízeň. Sice druhý víkend obhájit své prvenství jen o pár set tisíc dolarů, ale obhájil a to se počítá. Ocelová pěst si navíc vede velmi slušně i ve zbytku světa, takže po 9 dnech má na kontě 108 milionů dolarů. Možná Jackmanovi nepřeje druhý Wolverine (upřímně přestávám věřit, že se opravdu někdy natočí), tenhle hit, který táhne čistě on sám a ne nějaká komiksová předloha, mu ale může být dostatečnou útěchou.
Mary Elizabeth Winstead
Věc: Počátek | Universal Studios
Remake tanečního fláku Footloose z roku 1984 dopadl dle ohlasů překvapivě snesitelně a otevřel za 16.1 milionů dolarů. To znamená druhé místo (Ocelová pěst má 16.3) a spokojenost producentů, které tahle podívaná přišla na 24 milionů. Až na trojce otevírá nová Věc, jejíž tvůrci slibovali důstojné navázání na svého předchůdce. Nepovedlo se. Věc (nemá jít o remake, ale prequel) nemá příliš dobré recenze, čemuž odpovídá i debutových 8 milionů dolarů. Z tohohle hit nebude a fanoušci klasiky Johna Carpentera na ní dle všeho hodně rychle zapomenou.
Ryan Gosling, George Clooney
The Ides of March
Drama George Clooneyho The Ides of March, které platí za jeden z nejlépe hodnocených filmů roku, se tentokrát se 7.5 miliony uhnízdilo na čtyřce se zaslouženým skromným 28% propadem. Na pětce rodinný Můj přítel delfín, který nadále slušně vydělává, na šestce nejlépe hodnocený film roku, sportovní drama Moneyball s Bradam Pittem, na sedmé pozici taktéž fantasticky hodnocené (nicméně komerčně vlažněji přijaté) komediální drama 50/50 a na osmičce průměrné, ale neskutečně dobře vydělávající drama Courageous (pravda, dosavadních 22 milionů není žádné terno, ale snímek stál směšné 2 miliony!).
Nadějný rok
Owen Wilson, Steve Martin, Jack Black – Nadějný rok | 20th Century Fox
Až na deváté pozici startuje poslední TOP10 nováček a to Nadějný rok s triem Jack Black, Owen Wilson a Steve Martin. Od takového trojlístku by člověk čekal něco víc, než jen trapné 3 miliony za první víkend (film navíc režíroval David "Marley a já" Frankel, takže se tu s propadákem vážně nepočítalo). U Foxů si nepochybně drbají hlavu, kde se stala chyba. A nejspíš to někoho bude stát teplé místečko.
Desítku uzavírá stařeček Lví král, který dokázal v obnovené premiéře vydělat již 90 milionů na domácí tržbách. To si zaslouží poklonu.
Příští víkend by měl být z hlediska tržeb zajímavější, protože do amerických kin vtrhnou Paranormal Activity 3, Tři mušketýři 3D a Johnny English 2 (ten nicméně v omezené distribuci). Co myslíte, čemu dá publikum přednost?
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.