Tržby: Soderbergh potěšil kinaře i diváky

Tržby: Soderbergh potěšil kinaře i diváky
Nákaza
trzby-soderbergh-potesil-kinare-i-divaky-1
Nákaza
Nákaza za první tři dny promítání dokázala americké diváky přesvědčit k tržbám 23 milionů, což není pro projekt za 60 mega v aktuální trvající finanční mizérii vůbec špatné číslo. Vzhledem k vynikajícím recenzím a hvězdnému obsazení (Matt Damon, Marion Cotillard, Kate Winslet, Gwyneth Paltrow, Jude Law, Laurence Fishburne) je navíc veliká šance, že zájem diváků bude podobně jako u Zrození Planety opic chladnout o něco mírněji, tudíž se nám tu možná rýsuje další (ač menší) hit letošní sezóny.
trzby-soderbergh-potesil-kinare-i-divaky-3
Černobílý svět
Po třech týdnech musel na druhé místo ustoupit držák Černobílý svět, který to již dotáhl v US kinech na 137 milionů. 150ka je jistá, což musí účetní filmu zatraceně hřát – stál jen 25 milionů. Na třetím místě v TOP 10 poslední novinka týdne, drama Warrior s Tomem Hardym v hlavní roli. Přestože zní nástřel děje Warriora jako Fighter protažený pračkou, kritici nešetří nadšenými reakcemi a Hardy si tak definitivně potvrzuje pozici jednoho z nejrespektovanějších herců své generace.
Joel Edgerton, Tom Hardy
Warrior
Warrior nicméně tolik nelákal, jako obdobně hodnocená Nákaza. Za svůj premiérový víkend si odnáší 5.6 milionů dolarů. Pravda, oproti Nákaze měl Warrior o 1400 sálů méně, i tak jde ale o slabé číslo. Pokud z filmu diváci neudělají trvalku, nepodaří se v US kinech ani dosáhnout na 25 milionový rozpočet, což by byla při natolik kladných ohlasech jednoznačká škoda.
Na čtvrté místo se z druhého propadl slušně hodnocený, diváky celkem přehlížený Dluh, pátou pozici okupuje Bessonův akční prefabrikát Colombiana, na šesté pozici Zrození Planety opic (té se ještě pár týdnů v TOP 10 nezbavíme), na sedmé zpackaná Noc žraloka 3D, na osmé nijak zvlášť dobře hodnocený vesmírný horor Apollo 18, devítka patří komedii Our Idiot Brother a desítku tento víkend uzavírají nepříliš výděleční Spy Kids 4.
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.