Návrat hororové legendy. Prequel Přichází Satan! láká znepokojivým trailerem

Návrat hororové legendy. Prequel Přichází Satan! láká znepokojivým trailerem
První znamení: Přichází satan! | Falcon
Přichází Satan! se objevil v kinech v roce 1976 a příběh politika v podání Gregoryho Pecka, jenž zjišťuje, že jeho adoptivní syn je vtělením samotného Satana, patří mezi nejděsivější horory všech dob, po nichž jste se celkem snadno začali bát malých kluků v obleku a s kravatou. Jedno z vrcholných děl režiséra Richarda Donnera se od té doby dočkalo několika pokračování a nástupců, prakticky vždy si na něm ale tvůrci vylámali zuby. Se šancemi novinky První znamení: Přichází satan! je to pak zatím 50:50.
První znamení: Přichází satan!
První znamení: Přichází satan!
68%
Tentokrát nedostaneme remake, ale prequel, který nám má napovědět, jak došlo ke zrození absolutního zla. Budeme sledovat příběh mladé Američanky, která je vyslána do Říma sloužit církvi. Jenže brzy zjistí, že se kolem ní rozprostírá temnota a přijde na stopu spiknutí uvnitř řádu, které ji nutí zpochybňovat vlastní víru. První teaser byl hezky atmosférický a působivý svým formátem se záběry poskládanými pozpátku.
Plnohodnotný trailer už je poněkud klasičtější a divák si u něj v podstatě jen odškrtává jednotlivé propriety, které zná z originálu či žánrově podobných snímků. Máme tu zlé kněze, děsivou sebevraždu, náznak blížícího se porodu… zkrátka nic, co by zběhlého diváka nějak překvapilo. Také s gradací a budováním napětí jednotlivých scén si dokáží střihači trailerů často vyhrát podstatně více. Na druhou stranu má však materiál stále správně znepokojivou a plíživou atmosféru, která by mohla slibovat alespoň solidní žánrovku.
První znamení: Přichází satan!: trailer | Falcon
Ne, kvality originálu se tu rozhodně překonávat nebudou. Ke spokojenosti nám ovšem bude stačit, když tu nedojde k dalšímu hloupému parazitování na značce jako v případě loňského Vymítače ďábla. Debutující režisérka Arkasha Stevenson, která si do obsazení sehnala např. Billa Nighyho či Nell Tiger FreeHry o trůny, ale i přes solidní upoutávku může jen překvapit.
Podívejte se na žebříček nejlepších hororů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: 20th Century Studios