Zack Snyder slibuje šestihodinový Rebel Moon. Co chce do svého sci-fi mučení přidat?

Zack Snyder slibuje šestihodinový Rebel Moon. Co chce do svého sci-fi mučení přidat?
Rebel Moon | Netflix
Magazín The Playlist informuje o Snyderově účasti v podcastu I Minutemen, kde se režisér rozmluvil o své chystané režisérské verzi. Už dlouho se ví, že Snyder koncept Rebel Moon nejprve nabídl Disneymu jako nové Star Wars, ten ho ale odmítl, primárně prý pro přílišné násilí. Snyder tedy vyškrtal všechny trademarkové prvky a vyrazil za Netflixem. Zde našel větší pochopení, musel ovšem přistoupit na kompromis.
Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně
Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně
52%
Nejprve připraví věkově přístupnou verzi, až později bude moct uvést svým plánovaný méně kompromisní režisérský sestřih. Dohoda jistě inspirovaná úspěchem Snyder Cut Justice League, kdy režisér na streamu uvedl vlastní verzi prokleté DC ansámblovky, kterou předtím musel opustit uprostřed produkce kvůli rodinné tragédii a výsledný slepenec byl posledním hřebíčkem do rakve DC komiksů.
Rebel Moon, který jsme viděli koncem minulého roku, tedy není tou verzí, která by osobně zajímala samotného Snydera. Mnozí jeho fanoušci právě tím vysvětlují pro většinu publika neuspokojivý výsledek. Jen počkejte, až uvidíte Snydercut Rebel Moonu! To budete valit oči! No… raději si počkejme.
Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška: teaser trailer | Netflix
Snyder prozradil, že ještě před tím si odbydeme premiéru dvojky, která se s podtitulem Jizvonoška vypluje na stream již 19. dubna. Přesné datum vydání režisérské verze Snyder nezná, nicméně ví, že Netflix plánuje vydat oba režijní sestřihy naráz. „Vyjdou, pravděpodobně ve stejný den, později. Přesný datum nemáme, ale bude to snad někdy v létě,“ prozradil režisér v podcastu.
Oba snímky by se měly protáhnout o hodinu, čekají nás tedy dvě tříhodinovky, nebo jedna šestihodinovka. Zack doporučuje naplánovat si doprostřed čurací pauzu, jinak je ale rád, že jeho pravověrné čeká ucelený zážitek.
Rebel Moon vypadá, jako by Zack Snyder začal točit parodii a najednou na to zapomněl
Recenze22. 12. 2023
Rebel Moon vypadá, jako by Zack Snyder začal točit parodii a najednou na to zapomněl
Snyder slíbil mnoho násilí a sexu. Těžko říct, jestli právě tyto elementy mohou zachránit roztříštěný a zmatený dojem z prvního dílu. Upřímně to zní trochu jako mučení. Na druhou stranu platí, že kdo si režijní sestřihy pustí, má stěží právo lámat rukama nad tím, co uvidí. Jedná se o verzi určenou těm pár pravověrným, kteří stojí za svým milovaným vizionářem. A vlastně proč ne? Jde o trochu jinou situaci, než když Ridley Scott uvede v kinech ne zcela uspokojivý sestřih Napoleona, vybere za něj jedno vstupné, a následně slíbí, že když si připlatíte za Apple TV+, uvidíte lepší verzi – obě varianty Rebel Moonu jsou přístupné v katalogu Netflixu za jednu platbu. Když už nic jiného, jde alespoň o mnohem etičtější přístup k distribuci režisérského sestřihu.
Podívejte se na žebříček nejočekávanějších filmů roku podle databáze Kinoboxu.
zdroje: The Playlist, I Minutemen