První část to schytává ze všech stran, přesto Netflix v traileru sebevědomě láká na druhý Rebel Moon

První část to schytává ze všech stran, přesto Netflix v traileru sebevědomě láká na druhý Rebel Moon
Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška | Netflix
Je toho tolik, co ten film nezvládá. Nejproblematičtější nicméně není neoriginalita (vykrádá se opravdu vše od Star Wars a Matrixu po Avatara) ani slabě vykreslená motivace postav. Největším hrobníkem Snyderova ambiciózního pokusu o vystavění nového universa je vizuální fádnost. Chybí hravé detaily i působivé kulisy. Přestože Rebel Moon má nálepku nejdražší netflixovské produkce, na filmu to vidět není. Pocitově se vše odehrává v pár lokacích a naprosto absentuje nápaditost, jakou George Lucas šperkoval svůj fikční svět. A nejen on, stačí vzpomenout si na Blade Runnera nebo na Pátý element. Rebel Moon je vedle nich šedý, nezajímavý a zapomenutelný.
A bohužel už Snyder příliš nezvládá ani opulentní akci, která byla alfou a omegou řady jeho blockbusterů. Těšit se na dvojku, která nese podtitul Jizvonoška, je proto složité, neboť v rámci traileru studio ukazuje, že nás vlastně moc nového nečeká. A to není v tomhle případě vůbec dobře.
Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška: teaser trailer | Netflix
Oficiální popis filmu od Netflixu je následující: Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška je pokračováním velkolepé ságy o Koře (Sofia Boutella) a válečnících, kteří přežili a chystají se obětovat všechno, postavit se po bok statečných obyvatel Veldtu a bránit kdysi mírumilovnou vesnici. V ní totiž našli nový domov ti, které boj proti Mateřskému světu připravil o střechu nad hlavou. V předvečer bitvy se válečníci musí vyrovnat s vlastní minulostí a odhalit, proč se vydali na válečnou stezku. Tváří v tvář hrozivé síle Impéria vznikají pevná přátelská pouta a rodí se noví hrdinové i legendy.
To jediné, co by mohlo Rebel Moon zachránit, je Snyderem slíbený necenzurovaný sestřih, který by mohl dodat alespoň nějakou údernost. Ale těžko říct, jestli může tohle filmové Frankensteinovo monstrum ještě něco zachránit. Jizvonoška bude mít na Netflixu premiéru 19. dubna 2024.
A tady máte Kinobox žebříček nejlepších filmů na Netflixu, kam se Rebel Moon jistě nikdy nepodívá.