Naděje na čtvrtého Spider-Mana s Tobey Maguirem stále žije. Známý herec nastínil možný návrat

Naděje na čtvrtého Spider-Mana s Tobey Maguirem stále žije. Známý herec nastínil možný návrat
Spider-Man | Disney
Nejprve vynikající kreslený Spider-Man: Paralelní světy a následně ucházející Spider-Man: Bez domova otevřeli v první blockbusterové lize Pandořinu skříňku paralelních vesmírů, kdy může vedle sebe existovat vícero variant jednoho komiksového hrdiny. Doposud si producenti dávali záležet na tom, aby vždy byl jen jeden oficiální Batman, Superman či právě Spider-Man naráz.
Spider-Man
Spider-Man
81%
Ukázalo se však, že lidé jsou nadšení z možnosti vidět bok po boku Toma Hollanda, Andrew Garfielda a Tobeyho Maguirea, jak si spolu vyměňují pavoučí zkušenosti. Fandom z vteřiny na vteřinu zapomněl, že předchozí varianty krachly pro nízké tržby, nespokojenost publika či kombinaci obojího a na jednou se začalo křičet jak po novém filmu s Garfieldem, ale i s Maguirem.
V Sony, kde syslí pavoučí práva už od 90. let, začali samozřejmě okamžitě zvažovat možnosti. Spider-man je jejich tajná zbraň, kterou potřebují zužitkovat na maximum. Dosavadní pokus o sérii filmů o spiderlidech však skončil dvěma z největších komiksových fiasek v podobě Morbia a Madam Web. S jistotou můžeme říct, že producenti si své možnosti druhé šance bývalým Peterům Parkerům jistě nechali dobře projít hlavou, podle kuloárních zpráv se pak o kus pravděpodobněji jevil návrat Garfielda.
Spider-Man: Paralelní světy
Spider-Man: Paralelní světy | Sony
Nic konkrétního se však nevyrýsovalo, vystačit si musíme se střípky neověřených a neověřitelných informací. Jednu takovou nyní poskytl herec Thomas Haden Church, jenž si zahrál záporáka v trojce Raimiho Spider-Mana. Ten k překvapení všech v rozhovoru pro server comicbook.com pronesl, že očekává možnost si ve Spider-Manovi opět zahrát, protože podle jeho informací úspěch spiderversa oživil naději Sama Raimiho se k pavoučímu muži vrátit.
Co víc, podle Churche je řeč opravdu o tomtéž projektu, tedy o zrušeném čtvrtém dílu, který byl před víc než patnácti lety koncepčně již zcela hotový a připravený na realizaci. „Jde o vyvrcholení dlouhodobých zvěstí, že Sam Raimi natočí dalšího Spider-Mana s Tobeym. Pokud se tak stane, budu hodně usilovat o to se ve filmu aspoň mihnout v čestné roličce,“ říká herec.
Sam Raimi
Sam Raimi

Režisér, Scenárista

Samotný Raimi, jenž mezi tím mimo jiné pro Marvel natočil druhého Doctora Strange, by rozhodně neměl problém se vrátit, jak se nechal nedávno slyšet. „Po natočení Strange jsem si uvědomil, že ve vesmíru Marvel je možné všechno. A já miluju Tobeyho. Miluju Kirsten Dunst. Nemám vlastně žádný příběh ani plán. Nevím, jestli by to teď Marvel zajímalo. Nevím, co si o tom myslí. Zní to ale krásně!“, nechal se slyšet opět pro comicbook.com.
Samozřejmě se tu chytáme stébel. Vzhledem k tomu, že především dvojce Raimiho Spider-Mana komiksová éra dost možná vděčí za existenci, a dodnes ji mnozí považují za vrchol žánru, je však až příliš lákavé se na okamžik zasnít.
Podívejte se na žebříček nejočekávanějších filmů roku podle databáze Kinoboxu.
zdroje: World of Reel, Comocbook.com