Deadpool je dotočený. Reynolds mluví o krvi a potu. Zachrání komiksy, nebo stvrdí jejich pád?

Deadpool je dotočený. Reynolds mluví o krvi a potu. Zachrání komiksy, nebo stvrdí jejich pád?
Deadpool 3 | Marvel Studios
„Oblek skrývá krev i pot. A dnes, když jsme s Deadpoolem hotoví, i slzy. Obrovský vděk patří všem hercům i členům štábu našeho filmu, kteří bojovali s větrem, deštěm i Hughem Jackmanem, to vše pod vedením Shawna Levyho. Poštěstilo se mi natočit film s dobrými kamarády, to se nestává často,“ Ryan Reynolds oznámil skončení posledního natáčecího dnu. Pro jinou část týmu jde teprve o začátek – následovat bude náročná a tradičně hektická fáze postprodukce.
Deadpool & Wolverine
Deadpool & Wolverine
AI
78%
Na třetího Deadpoola se čekalo solidních šest let od dvojky, což je trojnásobná pauza oproti předchozí přestávce ukecaného mutantího žoldáka a nezvyklá doba u tak populární série. Komiksový svět jistě s napětím vyhlíží, jestli Deadpool uhasí aspoň kus požáru, který jako by pohltil celý komiksový žánr.
Jméno režiséra upřímně řečeno nevzbuzuje velkou naději. Shawn Levy je rutinér stojící za polozapomenutou komedií s Benem Stillerem Noc v muzeu či příšerným americkým remakem Růžového pantera. David Leitch stojící za dvojkou oficiálně opustil sérii kvůli zaplněnému harmonogramu (jakkoliv je těžko uvěřitelné, že by nějaký projekt mohl mít přednost před hyperúspěšným Deadpoolem) a režisér jedničky Tim Miller na férovku přiznal, že s Reynoldsem nevycházel.
Deadpool 3
Najmutí Levyho, s nímž Reynolds předloni uvedl už nevýraznou akční komedii Projekt Adam (The Adam Project) a o rok dříve hit Free Guy, pak rozhodně evokuje, že Ryan nemá zájem na tom, aby jeho představám kdokoliv stál v cestě. V drtivé většině případů však není dobré, když se herecké ego na place nesetká s někým, kdo by ho krotil a myslel na film jako na celek. Předchozí spolupráce poslušného Levyho s Reynoldsem tuhle tezi jedině potvrzuje.
Také ale víme, že Deadpool Reynoldsovi prostě sedne a že si na něj už vypěstoval cit. Je tedy nepravděpodobné, že by měl třetí díl zakolísat svou kvalitou oproti předchozím dvěma. Jedinou otázkou tedy je, jestli tenhle brand už tak trochu nevyšel z módy. Máloco stárne tak rychle jako komedie a filmový Deadpool je přeci jen koncept starý osm let. Rozhodně zapadl do étosu poloviny desátých let, nad těmi dvacátými však zatím visí otazník.
Stačí se podívat, jak rozdílně byla přijatá zpráva o návratu Hugha Jackmana v roli Wolverina z jiné dimenze. Část veřejnosti skákala nadšením, část je poněkud otrávená z toho, že se populární mutant opět vyhrabává poté, co mu filmaři v Loganovi vystrojili tak důstojný pohřeb. Ne že by někdo předpokládal, že Deadpool v kinech propadne, podaří se mu však navázat tam, kde skončil?
Podívejte se na nejlepší filmy z katalogu Disney+, kde můžete najít i filmy Marvelu včetně předchozích dílů Deadpoola.
zdroj: Variety