Brad Pitt se konečně vrací do světa komiksů. A ne, není to v Deadpoolovi 3

Brad Pitt se konečně vrací do světa komiksů. A ne, není to v Deadpoolovi 3
Deadpool 2 | Marvel Studios
Kromě obsazení Brada Pitta zatím nemáme o rebootu Ligy výjimečných žádné další podrobnosti, a to včetně toho, koho by mohl hrát. Nabízí se nicméně role dobrodruha Allana Quartermaina, kterou si v nechvalně proslulé verzi z roku 2003 zahrál Sean Connery. Ta v kinech propadla a její natáčení bylo natolik problematické, že Connery poté ohlásil konec kariéry a opravdu se již před kameru nevrátil.
Liga výjimečných
Liga výjimečných
59%
Samotné natáčení navíc provázela smůla. Snímek se z velké části točil v České republice v roce 2002 a tehdejší povodně zničily filmařům kulisy za 7 milionů dolarů. Liga neměla nijak závratný rozpočet (78 milionů, první Spider-Man Sama Raimiho měl o rok dříve k dispozici 139 milionů), a když se od něj odečetla zmíněná ztráta a dalších 17 milionů jako honorář pro Conneryho, příliš toho na samotné natáčení a postprodukci nezbylo. A na výsledku byly nedostatečně ošetřené triky sakra znát.
Nová verze má tedy co napravovat, současně jde o divácky velmi vděčný materiál. Komiksová předloha se odehrává v alternativním vesmíru v roce 1899. Lidé mají moderní technické vychytávky a lákavost námětu spočívá především v tom, že sestavu hrdinů tvoří slavné postavy klasické literatury (Allan Quatermaina, Mina Harker, kapitán Nemo, Hawley Griffin, doktor Jekyll a pan Hyde).
Sean Connery, Shane West, Peta Wilson
Liga výjimečných | 20th Century Fox
Pokud jde o tvůrce, minulý rok byl s filmem spojovaný scenárista Justin Haythe (Rudá volavka). Zda jeho zapojení ještě platí, ale v tuhle chvíli nevíme. Jisté je pouze to, že nová Liga bude (v plánu je již dlouho). Než na ni dojde, můžete sjíždět nejlepší komiksové filmy podle žebříčku Kinoboxu.